Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Samková jede obhajovat titul mistryně světa do Švédska

Místo v Číně bude Eva Samková obhajovat titul mistryně světa ve snowboardcrossu ve švédském středisku Idre Fjäll. Pořadatelství se měnilo kvůli pandemii koronaviru a ve Skandinávii se představí i další čtyři čeští reprezentanti ve snowboardcrossu a skikrosařka Nikol Kučerová. Závody můžete sledovat od čtvrtka na ČT sport i na webu ctsport.cz.

V úterý se pojede kvalifikace snowboardcrossu. O postup do vyřazovacích bojů budou vedle olympijské šampionky z roku 2014 Samkové usilovat Vendula Hopjáková, Jan Kubičík, Jakub Žerava a debutant Radek Houser.

Světová šampionka byla před odjezdem na šampionát v pohodě. "Zatím žádný tlak nevnímám. Těším se tam, líbí se mi trať. Jsem ráda, že vůbec nějaké závody jsou. Když nevyhraju, svět bude existovat dál," uvedla Samková, která při obhajobě olympijského zlata získala v roce 2018 v Pchjongčchangu bronz.

Snowboardcrossařky mají za sebou jen dva závody Světového poháru. Elitní seriál začal až koncem ledna v italské Chiese, kde Samková prokázala výbornou formu třetím místem a vítězstvím. Díky tomu je průběžně v čele seriálu se stejným bodovým ziskem jako Američanka Faye Guliniová.

Ve švédském Idre Samková ještě nikdy nezávodila, protože toto středisko je určené především skikrosařům. Proto ho dobře zná jednatřicetiletá Kučerová, která zde byla naposledy před pár týdny. Ve druhé polovině ledna tu skončila devátá v závodě Světového poháru.

Na světový šampionát se chystá Kučerová posedmé. Začínala v roce 2009 ještě ve sjezdovém lyžování. Jejím maximem na MS je šesté místo z roku 2015, předloni v americkém Solitude skončila sedmá.

Ve středu ji čeká kvalifikace, v sobotu případně vyřazovací jízdy. Snowboardcrossaři budou o medaile bojovat ve čtvrtek v individuálním a v pátek v týmovém závodě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články