Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Samková je opět fit. Budu jezdit pro zábavu, říká před startem sezony

Praha - Eva Samková už běhá a zraněný kotník ji nelimituje. Snowboardistka je v plné tréninkové zátěži a šest týdnů před začátkem sezony neřeší, jak moc se manko v přípravě podepsalo na její výkonnosti. Jak je na tom ve skutečnosti, pozná až příští týden, kdy by chtěla odjet na soustředění na sněhu do Itálie na Stelvio, tedy na místo, kde si před měsícem vazy v kotníku potrhala.

Ilustrační foto

Kotník olympijskou vítězku ve snowboardcrossu straší. V březnu si ho při tréninku na závod světového poháru ve švýcarském Veysonnaz zlomila, celé léto rehabilitovala, a když vyjela na první soustředění na sněhu, tak si v září na sjezdovce kotník pochroumala znovu. Druhé zranění ale nebylo tak vážné a obešlo se bez operace.

"Už v úterý jsem byla běhat, je to všechno v pohodě," řekla Samková. "Mám plnou zátěž i v posilovně," uvedla. Svůj stav už s lékaři konzultuje pouze po telefonu, hodně využívá služeb své fyzioterapeutky Hany Strachotové.

I když byla letos už podruhé zraněná, minulý měsíc nezahálela. Při rehabilitaci sice nohu šetřila, ale posilovala, plavala a jezdila na kole. V posledních dnech dokonce i hrála tenis a hokej a zkusila si i další sporty. "Zatím nic neřeším, sportuji a užívám si to. Uvidíme, co bude," prohlásila jednadvacetiletá trojnásobná juniorská mistryně světa.

Příští týden bude v přípravě na sezonu klíčový

Soustředění na sněhu by mělo ukázat manko a její aktuální snowboardovou formu. Že to bude opět na Stelviu, nechává Samkovou v klidu. "To zranění se mi stalo na sjezdovce, protože jsem asi retardovaná," žertovala. "A jezdíme tam, protože tam je trať," vysvětlila.

Po olympijské sezoně Samková další rok bere s nadhledem. "V klidu. Jsem z té předcházející tak vyčerpaná, že to nebudu hrotit a budu jezdit pro zábavu. Vůbec nad tím nepřemýšlím," nedělala si starosti, že první víkend v prosinci začíná v Montafonu světový pohár. "Jezdit jsem snad nezapomněla," pousmála se.

Vrcholem roku bude lednové mistrovství světa v rakouském Kreischbergu. "To také neřeším. Uvidíme, jak se to všechno vyvrbí a vyplyne," mávla rukou. "Zatím není co řešit, nic se neděje. Nechávám tomu volný průběh," dodala druhá žena z letošních prestižních X-Games v Aspenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články