Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Samková druhý závod Evropského poháru suverénně vyhrála

V prvním závodě pád a čtvrté místo, nyní to bylo od Evy Samkové podstatně lepší. Dvojnásobná olympijská medailistka ve snowboardcrossu proměnila druhý start v sezoně v Evropském poháru ve vítězství na rakouském ledovci Pitztal.

Radost Evy Samkové
zdroj: ČT4

Česká reprezentantka se do Evropského poháru vrátila po třech letech, protože kvůli špatným sněhovým podmínkám sešlo z plánované přípravy ve Finsku. Po druhém místě v kvalifikaci vyhrála Samková všechny své vyřazovací jízdy a nezaváhala ani ve finále.

"Jsem spokojená. Nebylo to špatné, ale jízdy mohly být lepší. Po startu jsem byla druhá, takže je super, že jsem se v zatáčkách dostala na první místo," uvedla olympijská vítězka ze Soči a držitelka bronzu z Pchjongčchangu.

Z kvalifikace tentokrát postoupila i Vendula Hopjáková a po vyřazení ve čtvrtfinále skončila dvanáctá. Sára Strnadová byla osmnáctá a Kateřina Louthanová jednadvacátá. Mezi muži byl z Čechů nejlepší Jan Kubičík na 13. příčce, z kvalifikace postoupil i Radek Vintr, který byl v konečném pořadí devatenáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články