Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Samková dojela v Bulharsku stříbrná, přesto přišla o vedení v seriálu

Bansko (Bulharsko) – Na jedinou soupeřku nestačila Eva Samková v závodu Světového poháru ve snowboardcrossu v Bansku, ani stříbrná pozice však české jezdkyni nestačila k udržení průběžného vedení v celkovém pořadí. Před Samkovou se dostala vítězka z Bulharska Australanka Belle Brockhoffová, třetí v Bansku dojela Chloe Trespeuchová z Francie. Další česká reprezentantka Vendula Hopjáková vypadla ve čtvrtfinále. 

Samková byla na úvod sezony pátá v Montafonu, minulý závod v Solitude vyhrála. V bulharském klání se na stupně vítězů prosadila podvanácté v kariéře. Finále přitom mohlo být bez ní, ze semifinálové jízdy totiž Samková postoupila ze třetího místa až po prozkoumání cílové fotografie.

"Po semifinálové jízdě jsem druhé místo nečekala. Naštěstí se mi povedl start, který byl ze všech mých dosavadních startů tady opravdu nejlepší," uvedla Samková. "Bylo to těsné, dala jsem do toho všechno a klidně jsem mohla být i poslední," upozornila snowboardistka na rozdíl sedmi setin mezi třemi nejlepšími v cíli.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková nestačila v Bulharsku pouze na Brockhoffovou

Náročnost závodu způsobily změny počasí: občas sněžilo, někdy pršelo a měnila se viditelnost. "Nebyl to jednoduchý závod, druhé místo proto beru jako úspěch," řekla Samková. "Je to legrace, jak se střídám ve vedení ve Světovém poháru. Je to super a moc mě to baví," doplnila. 

Snowboardcross mužů vyhrál stejně jako v minulém závodu v Solitude Alessandro Hämmerle z Rakouska. Za ním se na stupních vítězů seřadili Pierre Vaultier z Francie a Kanaďan Baptiste Brochu. 

Závod SP ve snowboardcrossu v Bansku (Bulharsko):

Ženy: 1. Brockhoffová (Austr.), 2. Samková (ČR), 3. Trespeuchová (Fr.), ...21. Hopjáková (ČR).

Průběžné pořadí (po 3 závodech): 1. Brockhoffová 2400, 2. Samková 2250, 3. Trespeuchová 1900, ...22. Hopjáková 240.

Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Vaultier (Fr.), 3. Brochu (Kan.), ...42. Kubičík, v kvalifikaci 61. Vintr (oba ČR).

Průběžné pořadí (po 3 závodech): 1. Hämmerle 2050, 2. Visintin (It.) 2050, 3. Kearney (USA) 1690, ...46. Kubičík 50,1, 65. Vintr 24,7. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články