Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Samková byla v úvodní kvalifikaci SP čtvrtá. Tak nějak mi to nejelo, řekla

Po rozjezdu v Evropském poháru se dočkala Eva Samková už i závodů v nejprestižnějším seriálu. Po vítězství a čtvrtém místě na Pitztalu česká snowboardistka obsadila čtvrté místo v kvalifikaci na úvodní závod sezony Světového poháru v Cervinii. Do páteční vyřazovací části se kvalifikovala také Vendula Hopjáková, ze tří českých mužů nepostoupil žádný. Vyřazovací jízdy pro 24 žen a 48 mužů začnou v pátek a od 11:30 je můžete sledovat na programu ČT sport. 

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Samková, jež má bronz z letošních Her v Pchjongčchangu, si musela na zahájení závodní zimy počkat, protože rakouský Montafon neměl dobré sněhové podmínky a tamní akce byla v minulém týdnu zrušena.

"Jsem ráda za postup, ale nějak mi to nejelo, i když technicky to bylo lepší než v tréninku. V každém případě v závodu to bude úplně jiné, protože má sněžit," uvedla Samková. "Byla měkká trať, placatá, a ne moc složitá. Měli jsme nejspíš horší mázu, což se při takovém profilu hodně projevilo," řekl trenér Marek Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková zajela čtvrtý nejlepší čas v kvalifikaci v Cervinii

V Cervinii byly v kvalifikaci rychlejší Francouzka Nelly Moenneová Loccozová, italská obhájkyně křišťálového glóbu Michela Moioliová a další domácí závodnice Raffaella Bruttová. Hopjáková postoupila ze 16. místa.

Z českých reprezentantů o postup marně usilovali Jan Kubičík, Matouš Koudelka a Radek Vintr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články