Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Samková a spol. se na Dolní Moravě nepředstaví, SP zrušil covid

Dolní Morava se letos premiérového závodu Světového poháru ve snowboardcrossu nedočká. Podnik, jehož se měla v únoru účastnit i olympijská vítězka Eva Samková, byl na základě aktuálních omezení a nepředvídatelného vývoje pandemie zrušen. Dohodly se na tom Rada Úseku snowboardingu Svazu lyžařů ČR a pořádající skiareál.

Finálová jízda ve snowboardcrossu žen
zdroj: Reuters autor: MIKE BLAKE

Elitní snowboardcrossaři se měli na Dolní Moravě představit od 12. do 14. února. "Bylo to velmi složité rozhodnutí, všichni jsme se na historicky první měření sil snowboardcrossové elity na území České republiky velmi těšili a věnovali mu měsíce příprav. Nicméně jsme přesvědčeni, že v momentální situaci je toto rozhodnutí jediné správné," uvedl předseda úseku Miroslav Schimmer.

Samková, dvojnásobná olympijská medailistka, mistryně světa a majitelka dvou křišťálových glóbů se roky těšila na domácí závod Světového poháru. Dolní Morava už byla dějištěm Evropského poháru a do závodu SP investovala nejméně milion korun.

"Jen vybudování trati a jednotlivých platforem v terénu nás stálo okolo jednoho milionu korun. Již předchozí trať a atmosféra závodu sklidila uznání v rámci konání Evropského poháru a touto investicí jsme ji ještě posunuli o stupeň výše. Budeme věřit, že si v ní závodníci zazávodí v příští sezoně," řekl za středisko Martin Palán.

Závod ve snowboardcrossu byl jedním ze tří podniků lyžařského Světového poháru, které se během nadcházející sezony měly v Česku konat. Na konci února mají závodit v Novém Městě na Moravě běžci na lyžích a koncem března bude Špindlerův Mlýn opět hostit snowboardové finále ve slopestylu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články