Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

První medaile v mixu skončila v slzách, Samková si v cíli zlomila oba kotníky

Trpkou příchuť měla první česká medailová radost v závodě Světového poháru snowboardcrossových týmů. Olympijská šampionka ze Soči Eva Samková se totiž při dojezdu v Montafonu vážně zranila. Necelé dva měsíce před ZOH v Pekingu si zlomila oba kotníky. V páru s Janem Kubičíkem skončili druzí, nestačili jen na Italy Lorenza Sommarivu a Michelu Moioliovou.

"Eva si při předkopnutí prkna v cíli, když chtěla zajet co nejlepší výsledek, strčila pod sebe snowboard a nějak se jí kousla hrana. Skřípla si kotníky. Když jsem k ní běžel, tak už byla v slzách. Odvezli ji do špitálu. Doufejme, že to bude co nejlepší," řekl Kubičík pro Radiožurnál Sport.

Čeští reprezentanti, kteří v soutěži smíšených týmů skončili pátí na letošním světovém šampionátu, soupeřili s italskými vicemistry světa už od čtvrtfinále. V prvním kole i následném semifinále za nimi dojeli druzí a stejně to dopadlo i ve velkém finále.

Finišmanka Samková tentokrát uhájila stříbro před svou přemožitelkou z pátečního semifinále Chloe Trespeuchovou z Francie, která jela v týmu s Quentinem Sodogasem. Až čtvrtí byli australští mistři světa Jarryd Hughes a Belle Brockhoffová.

Kubičík získal medaili ve SP poprvé. Samková zopakovala druhým místem úspěch ze soutěže družstev z tureckého Erzurumu v roce 2018, kde se radovala společně s Vendulou Hopjákovou. 

Příští závod SP je na programu za týden v italské Cervinii. Samková se ale bude místo něj zotavovat z operace, kterou už podstoupila v Rakousku.

Závod SP ve snowboardingu v Montafonu:

Snowboardcross - družstva: 1. Sommariva, Moioliová (It.), 2. Kubičík Samková (ČR), 3. Sodogas, Trespeuchová (Fr.), 4. Hughes, Brockhoffová (Austr.), 5. Grondin, Odineová (Kan.), 6. Hämmerle, Zerkholdová (Rak.).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články