Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olympijská trať bude extrémně dlouhá, ale popereme se s tím, říká trenér Samkové

Eva Samková je už v plné přípravě na ostrý start do olympijské sezony. Do čínského resortu vyrazí za pár dní s jasným cílem: seznámit se s tratí a v únoru přidat do své sbírky třetí cenný kov. A její trenér věří, že by to mohlo dopadnout. Přímé přenosy ze Světového poháru sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

zdroj: ČTK/AP

Na vrchol ročníku se bude Samková připravovat na soustředění v Rakousku. "Byli jsme tam tři dny, teď jedeme na pět dní, pak volno a pak vyrazíme na Světový pohár do Číny," říká v rozhovoru pro ČT sport současná Královna bílé stopy.

"Podařilo se tam teď udělat dlouhou trať, sníh je fajn, blíží se to svěťákové trati," dodává trenér Marek Jelínek.

"Máme informace o tom, jaká bude olympijská trať. Ty testovací závody kvůli covidu nebyly. Trať má být extrémně dlouhá a pomalá a tím i hodně náročná. Musíme se na to připravit, aby to Evka vydržela."

Samková tak zatím neví, zda jí bude délka vyhovovat. "Bude to náročné. Ještě když to nejede moc rychle. Uvidíme, jak to dopadne. Dostali jsme plánek, ale těžko říct, jak rychlost s překážkami bude fungovat," přemítá snowboardcrossařka.

"Pořadatelé Her se snaží udělat pravidelně nějaký speciální závod, nevím teda proč. Buď je to extrémně těžký, rychlý, teď to bude dlouhý. Sportovcům to myslím moc nepomůže, ale my se s tím popereme," je přesvědčen Jelínek.

Samková chce stihnout ještě čtyři dny tréninku v Praze, co se posilovny a atletiky týče. "Už dlouho jsme neměli Světový pohár na konci listopadu, většinou začínáme o dva týdny dříve. Myslím, že jsem docela vyježděná, byla to dobrá příprava v rámci možností," tvrdí osmadvacetiletá Samková.

Celkem je v plánu deset podniků SP.  "Před olympiádou je pět závodů, uvidíme, jestli ten poslední pojedeme. Bude to hlavně trénink, zároveň kvalifikace, ale to by neměl být problém," říká mistryně světa 2019 Samková. ČT sport odvysílá všechny závody SP v přímých přenosech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články