Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Na prkně se už cítím líp, říká Ledecká po drtivém vítězství

Ester Ledecká má po suverénním triumfu v Cortině d'Ampezzo radost z toho, že se na snowboardu rozjezdila. Statistiky ve světovém poháru nesleduje, ale doufá, že ke dvaceti vítězstvím ještě nějaké přidá.

Je nám líto, video expirovalo.
Velké finále s triumfující Ledeckou v Cortině

"Moc to nesleduju, ale je to fajn, takový kulatý," řekla Ledecká v nahrávce pro média. "Doufám, že těch vítězství bude ještě víc. Budu na tom prostě makat, aby jich bylo víc."

Čtyřnásobná celková vítězka seriálu paralelních disciplín se do SP snowboardistek vrátila ve čtvrtek po roce. Už v Carezze útočila na výhru a jen pád ji srazil na druhé místo. Na sjezdovce Tondi Normale ve výšce přes dva tisíce metrů nad mořem už nedala soupeřkám šanci.

"Už jsem se konečně trošku na prkně rozjezdila, už se na něm cítím líp. Jsem ráda, byl to krásný den. Je to tady vždycky krásný zážitek," řekla Ledecká. Pochvalovala si atmosféru večerních závodů v Cortině. "Jsou speciální a je fajn, že ve svěťáku takový závod máme."

Další program Ledecké jako většinou není pevně stanovený. "Ani nevím. Ještě je Courchevel, ale to by kluci byli překvapený, že tam jedeme. Ale u mě je všechno možný," vtipkovala směrem k obřím slalomům na lyžích, které se ve francouzském středisku jedou v úterý a ve středu.

Jisté je, že odpočívat moc nebude. "Jenom minimálně," řekla Ledecká. Především bude testovat nový materiál. "Lyže a trénovat na lyžích, pak na snowboardu a takhle pořád dokolečka. Moc se na to těším," řekla olympijská vítězka na snowboardu i na lyžích.

Další paralelní obří slalom SP na snowboardu by mohla Ledecká teoreticky absolvovat 8. ledna ve švýcarském Scuolu. Na lyže se ve Světovém poháru nejspíš vrátí 15. a 16. ledna ve sjezdu a super-G v rakouském Zauchensee a o týden později v Cortině d'Ampezzo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články