Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Místo kontroly zlomenin covid. Osud mi teď připravuje samé lahůdky, řekla Samková

Místo cesty do Rakouska, kde jí měli lékaři zkontrolovat stav zlomenin v obou kotnících, musela zůstat Eva Samková doma. Za vše může pozitivní test na covid-19. Česká snowboardcrossařka ale nadále nevzdává šanci vyrazit na únorové olympijské hry v Pekingu. Pro cestu do Číny se snaží dělat maximum.

"Osud mi teď připravuje samé lahůdky," uvedla Samková. "Chystám se změnit knihu. Je nejvyšší čas se začíst do legendy o Fénixovi," dodala v narážce na bájného ptáka, který je symbolem znovuzrození, v jejím případě šance startovat na olympiádě.

Olympijská vítězka ze Soči 2014 a bronzová medailistka z Pchjongčchangu 2018 se zranila 11. prosince při dojezdu závodu smíšených týmů v Montafonu, v němž získala s Janem Kubičíkem stříbro. Na klinice v Montafonu-Schrunsu týž den večer podstoupila operaci, po níž má v nohou šrouby. V Rakousku měla nyní absolvovat kontrolu, ale odjet nemohla.

"Je lepší mít omikron teď, když mám klid na léčení, než těsně před olympiádou, což by byla konečná," řekla. Hry začnou 4. února a ženy absolvují snowboardcross 8. února. Na pooperační kontrolu do Rakouska vyrazí bezprostředně po negativním testu na koronavirus.

V Česku pokračuje v intenzivní léčbě pod dohledem lékařů a fyzioterapeutů. Aktuálně ale má domácí karanténu. "Rehabilituju, posiluju a cvičím. Stále dělám maximum pro to, abych stihla olympiádu, ale stále jsem jen člověk z masa kostí," uvedla Samková.

Otázka její účasti na olympiádě je dál nejasná, ale v nominaci pro páteční schvalování českého týmu plénem Českého olympijského výboru bude. "Rozhodnutí je na Evě a jejích lékařích, kteří řeknou, zda může, či nemůže jet. V nominaci Evu máme. Stejně tak budeme respektovat i její případné rozhodnutí neúčastnit se," řekl šéf české olympijské mise Martin Doktor.

V nominaci snowboardcrossařů se vedle Samkové počítá s Vendulou Hopjákovou a Janem Kubičíkem, který si poranil rameno při posledním závodu Světového poháru v Rusku. Vyšetření v Praze nakonec neodhalilo závažné potíže. "Vypadá to na poškození měkkých tkání. Věřím, že spolu s ortopedy jej dáme natolik dohromady, že jeho výkon nebude omezen," řekl kouč Marek Jelínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články