Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Maděrová zapsala na SP v Blue Mountain druhý nejlepší výsledek v kariéře

Světový pohár ve snowboardingu pokračoval v kanadském Blue Mountain paralelním obřím slalomem a opět se dařilo Zuzaně Maděrové. Po postupu z kvalifikace totiž vyřadila v osmifinále favorizovanou Japonku Tsubaki Mikiovou a ztroskotala až ve čtvrtfinále na Italce Lucii Dalmassové. Osmé místo i tak znamená pro českou reprezentantku druhý nejlepší výsledek v kariéře. Jejím maximem je sedmá příčka z minulého víkendu v Bansku.

Maděrová sice postoupila z kvalifikace až jako šestnáctá a v osmifinále narazila na odpoledne nejrychlejší Mikiovou, ale do cíle dojela o 9 setin sekundy dříve než japonská soupeřka, která krátce po startu chybovala a ztrátu už smazat nedokázala.

Na nakonec stříbrnou Dalmassovou devatenáctiletá česká snowboardistka nestačila, v průběžném hodnocení seriálu se však posunula na 18. příčku.

Vedle sedmé pozice ze sobotního závodu v Bulharsku má Maděrová na kontě ještě 10. místo z prosincové zastávky SP v Cortině d'Ampezzo. 

V Blue Mountain vyhrála Ladina Jennyová ze Švýcarska, mužům kraloval olympijský šampion Benjamin Karl z Rakouska.

Další Švýcarka Julie Zoggová a Ital Maurizio Bormolini, lídři Světového poháru, skončili v kanadském středisku už v osmifinále. 

SP ve snowboardingu v Blue Mountain (Kanada) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Karl (Rak.), 2. I Sang-ho (Korea), 3. Kwiatkowski (Pol.).
Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 8 z 13 závodů): 1. Bormolini (It.) 392, 2. Prommegger 382, 3. Payer (oba Rak.) 353.

Ženy: 1. Jennyová (Švýc.), 2. Dalmassová (It.), 3. Schöffmannová (Rak.), ...8. Maděrová (ČR).
Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 8 z 13 závodů): 1. Zoggová (Švýc.) 453, 2. Ulbingová (Rak.) 431, 3. Hofmeisterová (Něm.) 372, ...18. Maděrová 141, 38. Šonková (ČR) 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články