Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Maděrová byla v paralelním slalomu na MS ve snowboardingu čtrnáctá

V Gruzii pokračuje světový šampionát ve snowboardingu. Ve středisku Bukuriani je na programu paralelní slalom, jehož začátek odložilo počasí o dvě hodiny. Po poledni už se závodilo a jediná česká reprezentantka, která prošla do osmifinále, Zuzana Maděrová, skončila čtrnáctá. Titul získala Julie Zoggová ze Švýcarska, mezi muži byl nejlepší Rakušan Andreas Prommegger.
 

Devatenáctiletá Maděrová, jež je při absenci rekonvalescentky Ester Ledecké týmovou jedničkou v alpských disciplínách, postoupila z kvalifikace z dvanáctého místa jako jediná z pětice českých snowboardistů. V osmifinále po nadějném startu na trati chybovala, tak tak se vyhnula pádu a nabranou ztrátu už nedohnala. Třicetiletá Schöffmannová potvrdila roli favoritky, do níž ji pasovalo mimo jiné vítězství v úvodním paralelním slalomu v této sezoně Světového poháru ve Winterbergu.

Maděrová při premiéře na MS i tak vylepšila 30. místo z obřího slalomu, ve Světovém poháru je jejím maximem lednová sedmá příčka z Banska. Její reprezentační kolegyně Klára Šonková a Adéla Keclíková se v Gruzii umístily v závěru třetí desítky pořadí, mezi muži Kryštof Minárik obsadil 43. místo a Adam Počinek byl diskvalifikován.

Třicetiletá Zoggová ve švýcarském finále porazila o rok mladší Ladinu Jennyovou a navázala na titul z předminulého MS v Utahu. Na tehdejším šampionátu Jennyová získala bronz v obřím slalomu. Schöffmannová v souboji o třetí místo porazila německou obhájkyni stříbra Ramonu Theresii Hofmeisterovou a získala první medaili z MS.

Prommegger si ve 42 letech dojel pro třetí titul poté, co v roce 2017 v Sierra Nevadě ovládl obě disciplíny. Před dvěma lety byl ve slalomu druhý a letos výsledek vylepšil po finálovém vítězství nad krajanem Arvidem Aunerem. Nadvládu Evropanů narušil ziskem bronzu Kanaďan Arnaud Gaudet.

Nedělní šampioni Polák Oskar Kwiatkowski a Japonka Cubaki Mikiová vypadli tentokrát hned v osmifinále. Ve středu soutěže v alpských disciplínách zakončí závod smíšených týmů.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Bakuriani (Gruzie):

Snowboarding – paralelní slalom:

Muži: 1. Prommegger, 2. Auner (oba Rak.), 3. Gaudet (Kan.), 4. Obmann (Rak.), ...v kvalifikaci 43. Minárik, Počinek (oba ČR) diskvalifikován.

Ženy: 1. Zoggová, 2. Jennyová (obě Švýc.), 3. Schöffmannová (Rak.), 4. Hofmeisterová (Něm.), ...14. Maděrová, v kvalifikaci 28. Šonková, 30. Keclíková (obě ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články