Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ledecké se obří slalom povedl, v Itálii skončila šestá

Carezza (Itálie) - Ester Ledecká zahájila světový pohár šestým místem v paralelním obřím slalomu v italské Carreze, čímž si vyrovnala své nejlepší umístění v kariéře. Výhrou vstoupili do olympijské sezony obhájkyně křišťálového glóbu Švýcarka Patrizia Kummerová a Rakušan Anton Unterkofler.

Ester Ledecká
zdroj: Z archivu Ester Ledecké

"Měla jsem z celého dne dobrý pocit. Je fajn, že se prokázalo, jak vysoko můžu jezdit pravidelně a moje výkony mají stoupající tendenci," prohlásila Ledecká, který se do elitní desítky Světového poháru dostala potřetí v kariéře a šestým místem zopakovala své maximum z letošního závodu v Soči.

Osmnáctiletá Ledecká obsadila v dopolední kvalifikaci páté místo. Ve vyřazovacích jízdách přešla přes bývalou vicemistryni světa Rusku Světlanu Boldykovovou a ve čtvrtfinále vypadla s její krajankou Jekatěrinou Tudegeševovou, dvojnásobnou světovou šampionkou, s kterou prohrála o 44 setin sekundy. Tudegeševová byla nakonec třetí.

"Byl to hodně těžký závod, protože se jel asi na nejtěžším kopci z celé série," řekla Ledecká k závodu. I proto se nejelo finále na dvě jízdy, ale poprvé historii SP v obřím paralelním slalomu pouze na jednu, přičemž lepší si vybíral trať. "Bylo to opravdu náročné a měla jsem i štěstí," řekla vítězná Kummerová.

V kvalifikaci mužů obsadil Albert Jelínek 54. místo a Petr Šindelář svoji jízdu nedokončil. Světový pohár alpských snowboardových disciplín pokračuje v Carreze v sobotu paralelním slalomem.

Světový pohár ve snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Unterkofler (Rak.), 2. Košir (Slovin.), 3. Mathies (Rak.), ...54. Jelínek, Šindelář (oba ČR) nedokončil.

Ženy: 1. Kummerová (Švýc.), 2. Takeučiová (Jap.), 3. Tudegeševová (Rus.), ...6. Ledecká (ČR).

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články