Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ledecká: Sezona byla skvělá, vrátím se ještě silnější

Praha – Ester Ledecká se v loňském roce zjevila jako kometa. Širší veřejnosti neznámá snowboardistka vyhrála závod Světového poháru v paralelním obřím slalomu, v paralelním slalomu byla druhá a třetí. Navíc obsadila báječné druhé místo v konečném pořadí SP, na olympiádě přidala šestou a sedmou. "Se zimou jsem moc spokojená. Splnila jsem si všechny cíle, byla to moje nejvydařenější sezona. Posunula jsem se i technicky," radovala se Ledecká.

Je nám líto, video expirovalo.
Ester Ledecká bilancuje sezonu

Sezonu ale musela kvůli vyhřezlé meziobratlové ploténce ukončit předčasně. "To se stává, ale vyposilovala jsem svaly a pomáhá to. Už se zase těším, až vlítnu na sníh," řekla. Bolesti zad ji limitovaly už na olympiádě v Soči, do příští sezony by mělo být vše jinak, doufá Ledecká.

"Docházím intenzivně na cvičení a záda už nebolí. Zase se do toho naplno dám. Vrátím se daleko silnější," prohlásila devatenáctiletá Ledecká. "V příští zimě chci jet na mistrovství světa na lyžích i na snowboardu," řekla. "Nepřestanu kvůli tomu dělat jeden sport. Přidám na rehabilitaci a budu cvičit tak dobře, abych záda stabilizovala, aby nebyl problém," řekla snowboardistka. "Zpomalují mě celý život, ale vůbec se jim to nedaří a ani teď to okolí moc nepůjde."

Ester Ledecká: "Na takhle vysoké cíle jsem ani nepomýšlela. Doufám, že příští sezona bude stejně úspěšná nebo ještě úspěšnější."

Nadále se bude na snowboardu připravovat pod vedením rakouského trenéra Richarda Pickla, sjezdařským koučem i servismanem je Svatopluk Kolář. "Doufám, že Ester poroste i na lyžích," uvedl Kolář. S Picklem si notovali, že se obě disciplíny vzájemně dobře doplňují. "Je to nezvyklé, ale je to tak," přitakal Pickl.

V létě Ledecká tradičně do přípravy zapojí plážový volejbal a windsurfing. Kondiční přípravu opět povede její děda Jan Klapáč, mistr světa a dvojnásobný olympijský medailista v hokeji. "Nic zásadně měnit nebudeme. Jen doplním do plánu víc rehabilitace, regenerace a hodně budu posilovat vnitřní svalstvo, aby záda držela," řekla Ledecká. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články