Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ledecká se po zranění vrací do závodů

Ester Ledecká se vrací po dlouhé odmlce k závodům na snowboardu. Příští týden by měla startovat v závodech Světového poháru v paralelních disciplínách. Snowboardový úsek Svazu lyžařů ČR po dlouhých jednáních uzavřel s Ledeckou reprezentační smlouvu.

Česká hvězda zimních sportů kvůli letní zlomenině klíční kosti a následných dvou operacích přišla o oba světové šampionáty na snowboardu i na lyžích. Celou sezonu ale neodepsala.

Ve středu 15. března by měla absolvovat paralelní obří slalom ve slovinském středisku Rogla, o tři dny později Světový pohár v paralelních disciplínách vyvrcholí slalomem v německém Berchtesgadenu.

Na snowboardu to budou její první starty od loňských olympijských her v Pekingu, kde obhájila zlatou medaili z Pchjongčchangu 2018. Jinak se naposledy na závodních svazích objevila v březnu 2022 na lyžích při finále SP v alpském lyžování v Méribelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká se vrací do závodů, příští týden by měla jet na snowboardu SP

V létě spadla z elektrického skateboardu a zranila se. Po první operaci se její klíční kost hojila špatně, takže musela v listopadu na druhý chirurgický zákrok. Začátkem února začala sedmadvacetiletá Češka na prkně trénovat, ale světový šampionát v Bakuriani už nestihla.

Alespoň se zapojí do závěru Světového poháru. I díky tomu, že podepsala reprezentační smlouvu. "Jak už to v podobných případech bývá, jednání byla komplikovaná, což odpovídalo také časové náročnosti celého procesu. Pohled obou stran se v určitých momentech lišil a v průběhu doby vyvíjel. Jsme ale pochopitelně rádi, že se podařilo najít potřebný konsenzus, kdy jsou obě strany spokojené," uvedl Miroslav Schimmer, předseda úseku snowboardingu SLČR.

Smlouva je uzavřená na celý olympijský cyklus, tedy do roku 2026. "Těším se, až Ester po zranění opět uvidíme na závodním kopci, a přeji jí ve zbývajících dvou závodech sezony mnoho zdaru," dodal Schimmer.

Na lyžích už do konce vrcholné mezinárodní sezony Ledecká závodit nebude. I proto zatím nepodepsala reprezentační smlouvu s úsekem alpských disciplín. Ta má stejný text jako smlouva na snowboarding, liší se pouze sportem, uvedl svaz.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články