Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ledecká chybovala a v obřím slalomu skončila pátá

Lachtal (Rakousko) - Ester Ledecká na včerejší zlato v obřím slalomu nenavázala. Nejlepší snowboardistka slalomového závodu vyhrála suverénně kvalifikaci, vyřazovací část zahájila úspěšně proti Němce Anke Karstensové, ale po chybě ve čtvrtfinále se musela sklonit před Švýcarkou Julií Zoggovou. Celkově skončila pátá. Tituly získali jednačtyřicetiletá domácí veteránka Claudia Rieglerová a Rus Andrej Sobolev.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

"Zklamání to určitě není. Vždyť jsem tady jezdila buď s mistryněmi světa nebo olympijskými vítězkami, špička je strašně vyrovnaná," nesmutnila Ledecká. "Všechny holky jezdily skvěle a já jsem za páté místo ráda," nedělala si z porážky velkou hlavu.

Ledecká včera vybojovala titul v paralelním slalomu a v dnešní kvalifikaci druhé disciplíny potvrdila roli hlavní favoritky. V součtu obou jízd v různých drahách porazila o šest desetin druhou Rakušanku Marion Kreinerovou.

Vyřazovací část zahájila proti Němce Anke Karstensové a znovu jako ve slalomu si vybrala rychlejší červenou dráhu. Němka v půlce trati spadla a Ledecká postoupila. Ve čtvrtfinále devatenáctiletá Ledecká vyrazila rychle do souboje se Švýcarkou Julií Zoggovou. Získávala náskok, ale ještě v první části svahu při pravotočivém oblouku spadla. Sice rychle jela dál, ale ztrátu stáhnout nemohla a prohrála.

"Úplně si nevybavuju, co se mi tam stalo, možná mi to nějak odskočilo, ale určitě na tom s trenérem zapracujeme," komentovala situaci. "Bylo trochu nepříjemné, že byla chvíli mlha, chvíli posněhávalo, bylo trošku špatně vidět pod nohy, ale všechny holky to měly stejné. Zažila jsem tady hodně příjemné dny a věřím, že budu lidem dělat radost i dál," dodala.

Mezi muži český snowboardista Viktor Brůžek vypadl už v první části kvalifikace. Do hlavního závodu neprošel ani mistr světa ze čtvrtečního slalomu Ital Roland Fischnaller.

Výsledky MS v akrobatickém lyžování a snowboardingu

Muži: 1. Sobolev (Rus.), 2. Košir (Slovin.), 3. Karl (Rak.), 4. Kolegov (Rus.), ...v kvalifikaci 43. Brůžek (ČR).

Ženy: 1. Rieglerová (Rak.), 2. Zavarzinová (Rus.), 3. Takeučiová (Jap.), 4. Zoggová (Švýc.), 5. Ledecká (ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články