Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Juniorskými mistry světa ve snowboardcrossu jsou Koblet a Paulová

Klínovec (Karlovarsko) - Juniorský světový šampionát ve snowboardcrossu na Klínovci ovládli Švýcar Kalle Koblet a Kristina Paulová z Ruska, která obhájila loňský titul. Z českých závodníků se nejdále dostali Kateřina Louthanová a Radek Vintr, oba vypadli ve čtvrtfinále. V neděli pokračuje šampionát týmovou soutěží ve snowboardcrossu. Přímý přenos vysílá od 12:00 exkluzivně web ctsport.cz.

Snowboarding
zdroj: ČTK/AFLO/Yutaka

Jako první se na trať v Krušných horách vydala olympijská vítězka Eva Samková, která si na MSJ vyzkoušela roli předjezdkyně. "Profil trati bohužel neumožňuje jezdcům ukázat to nejlepší, co umí, vždyť první desítka kluků a pětka holek jezdí Světové poháry a jezdí výborně. Trať je však mírná a spolu s protivětrem nutí jezdce spíše taktizovat, vyvážet se jeden za druhým," uvedla Samková.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam juniorského MS ve snowboardcrossu

V neděli pojedou závodníci týmovou soutěž ve snowboardcrossu, v dalších dnech se pak na Klínovci pojedou závody v paralelním slalomu a paralelním obřím slalomu. Freestylová část MSJ se uskuteční na přelomu března a dubna ve Špindlerově Mlýně.

Mistrovství světa juniorů ve snowboardingu na Klínovci (Karlovarsko) - snowboardcross:

Junioři: 1. Koblet (Švýc.), 2. Pickl (Rak.), 3.Beckhaus (Něm.), ...13. Vintr, 24. Kašpar, 33. Koudelka, 48. Lizna, 49. Žerava, 61. Formánek (všichni ČR).

Juniorky: 1. Paulová (Rus.), 2. Fischerová (Něm.), 3. Pereiraová (Fr.), ...11. Louthanová, 29. Veselková, 31. Mullenová, 33. Burešová, 34. Vojáčková (všechny ČR).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články