Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jezdím lépe než soupeřky, proč nevyhrát, řekla si Adamczyková a klaplo to. Myslí i na další kov

Ve startovním poli se to hemžilo celou řadu velkých favoritek, přesto závod žen na mistrovství světa v snowboardcrossu měl jen jednu suverénní vládkyni, které soupeřky pouze koukaly na záda. Evu Adamczykovou. Česká hvězda v gruzínském Bakuriani dominovala ve všech jízdách a dojela si až pro vytoužené zlato. "Věděla jsem, že na to mám a že chci vyhrát," přiznala žena, jež přitom rok a čtvrt zpátky po těžkém zranění nevěděla, zda se na prkno ještě někdy vrátí.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda Evy Adamczykové na MS v Bukuriani

V Bakuriani nastoupí i do závodu dvojic, který se původně měl jet v sobotu, ale pořadatelé ho vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí přesunuli na čtvrtek. "Myslím, že máme taky klidně šanci na medaili," poznamenala Adamczyková, s níž trenér Marek Jelínek vyšle do závodu Radka Housera. Start je naplánován na 7:30 SEČ.

Olympijská šampionka v Soči vyhrála první závod od těžkého zranění v prosinci 2021. Kvůli zlomeným nohám přišla i o hry v Pekingu, vrátila se v této sezoně.

"V předchozích závodech jsem si věřila stejně, ale měla jsem pocit, že ty holky už jezdí dobře, že už mi nestačí to a to. Tentokrát jsem si ale říkala, že jezdím fakt dobře. Že jezdím líp jak ony, tak proč nevyhrát," svěřila se Adamczyková.

Navzdory odhodlání a sebevědomí zůstávala obezřetná. "Určitě není dobré počítat s tím, že to jasně vyhrajete, protože tady padalo tolik favoritů. Opravdu bylo potřeba se hodně soustředit. Díky tomu, jak jsem viděla, že hodně padají, tak jsem se snažila fakt na každý metr tratě soustředit," uvedla devětadvacetiletá česká reprezentantka.

Jako nejhorší ze čtyř vítězných jízd hodnotila semifinále, kde jí tolik nevyšel start. Naopak finálovou jízdu považovala za nejlepší, soupeřkám nedala šanci. "Měla jsem dobrý pocit a říkala jsem si, že tomu dám všechno, že není na co šetřit síly, tak musím dupat nejvíc, co to šlo. A povedlo se to," řekla.

Byla ráda, že ve všech jízdách jela v čele osamoceně a s výjimkou první zatáčky se vyhnula kontaktu se soupeřkami. "Mohla jsem se soustředit jenom sama na sebe a dělat tam všechny ty věci. Máte čistý prostor před sebou. Nikdo vás neohrožuje, nemusíte řešit, jestli jedete za ním, nebo vedle něj," pochvalovala si. Byla však připravena i na ostré souboje.

"Naštěstí jsem si jízdu za holkama vyzkoušela v tréninku a věřila jsem si tady v těch klopenkách na předjíždění," dodala po závodě, v němž takové manévry nepotřebovala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články