Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Houser v Reiteralmu letěl na trati a 11. místem zapsal kariérní maximum

Nejlepšího výsledku v kariéře ve Světovém poháru dosáhl v Reiteralmu snowboardcrossař Radek Houser. Zatím bodoval jen 26. pozicí v lednu v Cortině d'Ampezzo. V rakouském středisku, kde zvítězil Ital Lorenzo Sommariva, dojel jedenáctý. Mezi ženami oslavovala Charlotte Bankesová z Velké Británie, která má proto závod před koncem sezony jistý celkový triumf a stane se nástupkyní zraněné Evy Samkové.

Snowboardcross
zdroj: Reuters

Na svahu, na kterém loni zažil premiéru v SP, vyhrál pětadvacetiletý Houser osmifinálovou jízdu. Ve čtvrtfinále však už na postupové pozice nedosáhl, dojel třetí. Další český závodník Matouš Koudelka skončil ve čtvrteční kvalifikaci na 41. místě a do vyřazovacích jízd neprošel.

"Konečně se mi povedlo dojet v první rozjížďce až do cíle bez pádu, to beru jako velký úspěch. Ve druhé jsem měl našlápnuto také, ale pak jsem se sťukl na doublu s Rakušanem Alessandrem Hämmerlem a bylo to jen o tom, abych dojel. Je to moje letošní maximum a doufám, že i v další sezoně to bude pokračovat stejným způsobem," řekl Houser.

Je nám líto, video expirovalo.
Houser zajel v Reiteralmu životní snowboardcross, skončil jedenáctý

"Pro Radka je tento závod obrovským zadostiučiněním po olympiádě, kde jej ve jménu proticovidových opatření nenechali startovat, přestože jeho výsledky na posledních závodech předtím ukazovaly, že má skvělou formu. Tu potvrdil i zde, předjel velké soupeře, olympijské medailisty i vítěze. Je to výrazně nejlepší výsledek kluků v letošní sezoně, životní výsledek Radka a obrovský příslib," uvedl reprezentační trenér Marek Jelínek.

Houser v současnosti drží prapor zraněními zdecimované české snowboardcrossové reprezentace. Její hvězda Samková ukončila sezonu po prosincové zlomenině nohou, Jan Kubičík si při tréninku na olympiádě v Pekingu naštípl holenní kost v kotníku a Vendula Hopjáková si v Číně při pádu v osmifinále zlomila zápěstí. Sám Houser nemohl na Hrách startovat kvůli koronaviru.

Také Kubičíkovým maximem ve SP je jedenácté místo. Dvakrát měl snowboardcrossový závod SP českého vítěze, v letech 2006 a 2009 triumfoval Michal Novotný.

SP ve snowboardcrossu v Reiteralmu (Rakousko):

Muži:
1. Sommariva (It.), 2. Dusek (Rak.), 3. Koblet (Švýc.), 4. Sodogas (Fr.), ...11. Houser, v kvalifikaci 41. Koudelka (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 7 z 8 závodů): 1. Nörl (Něm.) 431, 2. Hämmerle (Rak.) 386, 3. Dusek 364, ...40. Houser 29, 54. Kubičík (ČR) 8.

Ženy:
1. Bankesová (Brit.), 2. Moioliová (It.), 3. McManimanová (Kan.), 4. Zerkholdová (Rak.).
Průběžné pořadí SP (po 7 z 8 závodů): 1. Bankesová 569, 2. Moioliová 456, 3. Trespeuchová (Fr.) 435, ...11. Samková 145, 33. Hopjáková (obě ČR) 30.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články