Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Evka jezdila krásně. Zlepšovala se každou jízdou, nadchlo trenéra Jelínka

Potvrdilo se, když říkal, že jeho svěřenkyně je v podobné formě jako před zraněním. Trenér Marek Jelínek byl nadšený z výkonů Evy Adamczykové na mistrovství světa ve snowboardcrossu. Jeho svěřenkyně v gruzínském Bakuriani ukázala, že je po vážném úrazu obou nohou znovu ve skvělé formě, a nedala soupeřkám šanci.

Adamczyková naznačovala formu už v tréninkových jízdách. "Byla nejrychlejší v prvním tréninku včera. Dneska ráno v tréninku dokonce skoro o sekundu a půl," řekl Jelínek. Všechny závodní jízdy pak olympijská vítězka ze Soči jednoznačně vyhrála a podruhé v kariéře získala světový titul. "Projížděla to poměrně s lehkostí. Byly tam drobnosti, které jsme ještě i dneska upravovali a Evka na nich naštěstí pracovala. Zlepšovala se každou jízdou. Jezdila krásně. Já jsem před odjezdem říkal, že je v podobné formě jako před zraněním, a tady to jenom potvrdila," radoval se trenér českých snowboardcrossařů.

I když si Adamczyková počínala suverénně, byl při všech kolech nervózní. "Je to snowboardcross, takže v klidu nemůžu být nikdy. Padali holky i kluci z prvních míst, takže jsem byl nervózní až do posledního skoku každou jízdu," svěřil se.

Všichni snowboardcrossaři se museli vyrovnat s razantní změnou programu, místo čtvrteční kvalifikace a pátečního závodu šli do akce už dnes. "Je to strašně těžké. Nám se ještě nikdy nestal ani posun o jeden den a tady to byl posun o dva," řekl Jelínek. Místo postupného testování trati, tréninků, kvalifikace a závodu byl program mnohem hektičtější. "Je to strašně únavné. Ta trať je velmi dlouhá, velmi náročná. My jsme ani neměli čas zvládnout časový posun, pořádně se vyspat. Nevím, jestli to byl dobrý tah od organizátorů. Nakonec to dopadlo dobře. Nikdo se nám nezranil. Teď na to zpětně budu koukat pozitivně, ale nemělo by se to dít," doplnil.

Místo kvalifikačních jízd na čas závodníky čekalo vyřazovací předkolo, což byla pro Adamczykovou nevýhoda. "Evka by v normální kvalifikaci měla první, možná druhé, třetí místo a jela by s holkama, které jsou horší. Takhle byla vzhledem k FIS bodům, které nemá tak vysoké kvůli zranění, osmá. A startovala s lepšíma holkama hned v prvních rozjížďkách. Ale překonala to, zvládla to," ocenil Jelínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články