Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Dvojitá radost pro Samkovou. Po triumfu v Baqueiře se dotáhla na vedoucí Jacobellisovou

Vítězství na Světovém poháru ve španělské Baqueiře vyneslo Evu Samkovou na dělené první místo průběžného pořadí. Česká snowboardcrossařka dohnala Lindsey Jacobellisovou i díky tomu, že Američanka byla až třetí. O držitelce křišťálového glóbu se mezi nimi rozhodne ve finále 16. března ve švýcarském Veysonnaz.

Radost Evy Samkové
zdroj: ČT4

Letošní mistryně světa a olympijská vítězka ze Soči Samková ve finále zvítězila před Chloe Trespeuchovou z Francie. Jacobellisová dojela třetí a čtvrtá byla další Francouzka Nelly Loccozová.

Samková má nyní 3400 bodů stejně jako Jacobellisová, která ovládla Světový pohár v letech 2007 a 2009. Pětadvacetiletá česká snowboardcrossařka může navázat na předloňský celkový triumf.

"Je vtipné, že Lindsey byla v závodu třetí a máme teď stejně bodů. Vše se rozsekne ve Veysonnaz. Je super, že to bude tak dramatické. A ať už skončím první, nebo druhá, bude to i tak super sezona, protože v každém závodě jsem byla na pódiu. Takovou sezonu jsem ještě neměla," řekla Samková.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková triumfovala ve Španělsku a má na dosah celkové prvenství

V prosinci v italské Cervinii dojela svěřenkyně trenéra Marka Jelínka druhá a poté zvítězila. Před necelým měsícem v německém Feldbergu získala bronz. A především se v americkém Solitude stala poprvé mistryní světa.

Do čtvrtfinále Samková hůře odstartovala, ale brzy se dostala do čela a rozjížďku vyhrála. Stejně jela i semifinále a finále. Měla nejpomalejší start, ale od druhého mezičasu vedla. "Jsem ráda, že se to po tom strašném tréninku a trošku lepší kvalifikaci takhle povedlo. Vyšlo to super," řekla Samková. "Trať byla super, prkna nám na jarním sněhu jela skvěle. Jsem spokojená velice," dodala.

"Jela start–cíl ve všech jízdách, byla to absolutní dominance a je to skvělý výsledek. Ve finálové jízdě podala svůj nejlepší výkon a právě tohle ona umí – zvyšovat kvalitu a výkon v každé jízdě. Krásný zážitek," řekl Jelínek.

Druhá česká závodnice ve vyřazovacích bojích Vendula Hopjáková vypadla ve čtvrtfinálové jízdě, kterou vyhrála Samková, a skončila šestnáctá.

SP ve snowboardcrossu v Baqueiře (Španělsko):

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Jacobellisová (USA), ...16. Hopjáková (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 5 závodů): 1. Samková a Jacobellisová 3400, 3. Moioliová (It.) 2050, ...18. Hopjáková 600.

Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Lambert (Austr.), 3. Hill (Kan.), ...52. Kubičík, 56. Kašpar (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 5 závodů): 1. Nörl (Něm.) 1830, 2. Hämmerle 1640, 3. Visintin (It.) 1535, ...57. Kubičík 43,5, 68. Žerava 18,5, 75. Koudelka (oba ČR) 11,6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články