Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dva metry sněhu a -37 stupňů. Už se těším, řekla Samková před soustředěním a klidní obavy o koleno

Pořádné mrazy a spousta sněhu čeká českou snowboardcrossovou reprezentaci v Kanadě, kam v úterý na soustředění před dalším dílem Světového poháru. Nechybí ani Eva Samková, která už se na extrémní podmínky těší. Zároveň potvrdila, že bolavé koleno z posledního podniku je v pořádku.

Eva Samková
zdroj: DPA autor: Patrick Seeger

Trenér Marek Jelínek byl v kanadském středisku Big White, kde se uskuteční závod poslední lednový víkend, s tehdejšími svěřenci Michalem Novotným a Davidem Bakešem před ZOH 2010 ve Vancouveru.

"Věřím, že teď nám to ježdění tam pomůže k tomu, aby byl výkon lepší," řekl. Čeští snowboardcrossaři totiž nemají doma možnost trénovat na tak velkých tratích. "My trénujeme ve svěťákových tratích jen na svěťácích," poznamenal.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková přes Vánoce hlavně relaxovala. Do Kanady už se těší

Přechod do Kanady ze zatím mírné tuzemské zimy bude pro Samkovou velká změna. "Má tam být minus 35, to bude super. Mají tam na sjezdovkách 220 centimetrů sněhu, to je o dost lepší než u nás," řekla obhájkyně celkového triumfu ve Světovém poháru.

Tuto sezonu zahájila výhrou v rakouském Montafonu a pak po chybě v semifinále skončila sedmá v italské Cervinii. Tam si na jednom skoku pochroumala koleno, když opakovaně dolétla jen na plochou část tratě. "Já už nemůžu dávat tolik 'placek' jako ty mladý, mám už unavenější kolena. Až hodinu dvě po závodě jsem zjistila, že mě to trošku bolí a mám to nateklé. Trochu jsem se bála, protože to bylo to koleno, které je po operaci křížového vazu. Ale je to v pohodě," popsala.

Mohla se naplno věnovat kondiční přípravě. "Chodím běhat a do posilovny. Prý mám atletickou formu, ale nevím, jestli se ta běhací forma projeví na snowboardu," řekla. O Vánocích ale spíše odpočívala, i když si navzdory nevalným sněhovým podmínkám zajela na běžky.

Minulý týden byla na snowboardcrossovém kempu na Dolní Moravě, který její tým tradičně pořádá. "Ty děti byly milé, byla sranda, bavilo mě to," pochvalovala si. Další kemp, ze kterého mohou vzejít noví nadějní snowboardcrossaři, se uskuteční první týden v únoru na Lipně.

Po závodě v Kanadě se český tým přesune do Německa, kde by se měl na přelomu ledna a února uskutečnit další závod SP.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články