Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dupala jsem jak o život, popisovala výhru pod Matterhornem Samková

Česká snowboardcrossařka Eva Samková překonala nejen bolest ramene, která ji omezuje v pohybu, ale i všechny rivalky a silný vítr, jenž velice komplikoval jízdu. Odplatila páteční porážku Američance Lindsey Jabobellisové a nadělila si pěkný předvánoční dárek: jedenáctou výhru ve světovém poháru. Tentokrát se radovala v italské Cervinii.

Finálová jízda ve snowboardcrossu žen
zdroj: Reuters autor: MIKE BLAKE

"Bylo to super. Jsem ráda, jak to dopadlo, a nadšená. Je to skvělý dárek k vánocům," řekla pětadvacetiletá Samková po výhře 48 hodin před Štědrým dnem. V Itálii organizátoři zrušili kvalifikaci a Samková si nebyla jistá, zda by neměl kvůli větru potkat stejný osud i závod. "

V tréninku jsem měla občas pocit, že nedoletím na skoku. Bylo to šílený, ale jsem samozřejmě ráda, že se to odjelo," řekla se smíchem. Osmifinále, čtvrtfinále i semifinále vyhrála olympijská vítězka ze Soči bez problémů, i když měla opět horší starty kvůli problémům s ramenem, které si v pátek vyhodila.

"Rameno trošku povolilo. Cvičila jsem, ale nebylo to příjemný," přiznala. Díky skvělé technice ale zvládala technické nástrahy trati a celé finále jela druhá za páteční vítězkou Lindsey Jacobellisovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková vyhrála v Cervinii

"Byla jsem trpělivá, i když jsem si chvíli říkala, že jsem jela jednu klopku vysoko a že mi ujede," řekla Samková. O vítězství rozhodla manévrem před cílem. V poslední klopené zatáčce se vyvezla za Američankou.

"Chytla jsem se do pytle a věděla, že mám větší rychlost," líčila. Do finiše najížděla bok po boku se soupeřkou. "Dupala jsem jak o život a bylo to těšný. Ona prkno do cíle předkopla, což já jsem kvůli ramenu nemohla, a bylo to o 0,06, ale bez fotofiniše, takže to bylo poměrně jasný. Bylo to o kousíček," vyprávěla.

Česká snowboardistka pochválila za skvělý výkon všechny soupeřky. "Bylo to hrozně těžký a o to je to krásnější vyhrát, protože to fakt není zadarmo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články