Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Další zápis Ledecké do historie. Jako první ovládla v sezoně SP závod na lyžích i snowboardu

Odveta za Bad Gastein jí vyšla skvěle. Zatímco v Rakousku se Ester Ledecká musela ve finále před Ramonou Hofmeisterovou sklonit, na Světovém poháru ve snowboardingu ve slovinském Rogle už Němku porazila a v paralelním obřím slalomu dosáhla na vítězství. Díky němu jako první v historii vyhrála během jednoho ročníku SP jak závod na snowboardu, tak i lyžích.

Ester Ledecká
zdroj: Dukla autor: Ivana Roháčková

Ledecká vyhrála v Rogle paralelní obří slalom popáté v kariéře a získala osmnáctý triumf v závodu Světového poháru.

Čtyřiadvacetiletá Ledecká je první závodnicí, která v jedné sezoně vyhrála závod Světového poháru na lyžích i na snowboardu. V kanadském Lake Louise totiž v prosinci slavila lyžařský triumf ve sjezdu. Dál tak boří hranice: v Pchjongčchangu v roce 2018 se jako první stala olympijskou vítězkou na lyžích i na prkně – v Koreji senzačně ovládla sjezdařské super-G a na snowboardu vyhrála paralelní obří slalom.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda Ester Ledecké na SP v Rogle

Ledecká vyhrála před Hofmeisterovou už kvalifikaci a v první jízdě v modré dráze předčila Číňanku Cang Žu-sin. Ve čtvrtfinále si vybrala červené branky, od startu před Julií Zoggovou vedla a Švýcarka tři branky před cílem vyjela z trati. Pro semifinále se česká reprezentantka vrátila do modré dráhy a porazila Rusku Natalju Sobolevovou.

Ve finále byla Ledecká podobně jako v Bad Gasteinu po startu pomalejší, na prvním mezičasu na Hofmeisterovou ztrácela 12 setin. Náskok se zvětšoval, ale v polovině trati udělala Němka chybu a spadla. Ledecká si tak snadno dojela pro výhru. "Všechny holky jsou výborné, musela jsem do toho šlapat a jsem z výsledku šťastná," řekla.

Slovinské středisko Rogla je pro Ledeckou místem zaslíbeným. Všech pět startů v paralelním obřím slalomu tam proměnila ve vítězství. V Savinjském regionu vyhrála už v letech 2014, 2016, 2017 a 2018. "Tenhle kopec miluju, je můj nejoblíbenější. Je tady vždy skvělá atmosféra a vše výborně připravené," řekla Ledecká.

Příští týden se vrátí na lyže. V bulharském Bansku pojede ve Světovém poháru dva sjezdy. V této disciplíně je průběžně druhá a bojuje o malý křišťálový glóbus.

SP v alpském snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Coratti, 2. Fischnaller (oba It.), 3. Wild (Rus.), ...v kvalifikaci 57. Počinek, 59. Brůžek (oba ČR). Průběžné pořadí SP (po 6 z 13 závodů): 1. Fischnaller 4110, 2. Bormolini 2228, 3. Bagozza (oba It.) 2130, ...70. Brůžek 13,4, 71. Počinek 13 1.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Hofmeisterová (Něm.), 3. Sobolevová (Rus.), ...v kvalifikaci 42. Maděrová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 6 z 13 závodů): 1. Hofmeisterová 5160, 2. Zoggová 3000, 3. Jennyová (obě Švýc.) 2920, ...7. Ledecká 1800, 47. Maděrová 39,9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články