Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Další dobrý výkon. Samková a Kubičík berou v týmové soutěži na MS páté místo

Snowboardcrossaři mají za sebou svou část mistrovství světa ve švédském Idre Fjäll. Česká reprezentace ji zakončila úspěchem. Do týmové soutěže šla Eva Samková s tím, že má splněno, když v individuálním závodě získala bronz. Ve dvojici s Janem Kubičíkem pak vybojovala pátou příčku po těsném nepostupu do velkého finále a malé finále pak vyhrála. Titul získali Australané Belle Brockhoffová a Jarryd Hughes.

Závod snowboardcrossu na MS v Idre Fjäll (Jan Kubičík ve žlutém)
zdroj: ČTK/AP autor: Anders Wiklund

České duo poměřilo síly v rozjížďce s Rakouskem a Francií. Německá dvojice nenastoupila. Kubičík dojel s přijatelným odstupem v první jízdě a Samková pak svou suverénně vyhrála. Poklidný postup, a navíc o nebezpečného soupeře méně v podání Francouzů, kteří těsně nepostoupili po neúspěšném finiši na cílové rovince.

Kubičík zahájil semifinále tím, že dojel na čtvrté příčce s dvousekundovou ztrátou. Tu Samková záhy ve své jízdě umazala. Posunula se ze čtvrtého na druhé místo, ale v závěru jí nevyšel skok a o postup ji připravila americká rivalka Faye Guliniová. Bronzová medailistka ze čtvrtka dojela třetí, což znamenalo malé finále.

Ze Švédska se bude odjíždět s dobrým pocitem poslední vyhrané jízdy. Kubičík zakončil své působení na čtvrté příčce v malém finále ale s odstupem pouhých 71 setin sekundy. Samková bez problémů triumfovala a český tým bere celkové páté místo.

Brockhoffová si spravila chuť za čtvrteční finále individuálního závodu, v němž po pádu skončila čtvrtá za Samkovou. Stříbro získali Italové Lorenzo Sommariva a Michela Moioliová, bronz Francouzi Leo le Ble Jaques a Julia Pereiraová de Sousa Mabileauová.

MS ve snowboardingu a akrobatickém lyžování v Idre Fjäll (Švédsko):

Snowboardcross - družstva:

1. Hughes, Brockhoffová (Austr.), 2. Sommariva, Moioliová (It.), 3. Le Ble Jaques, Pereiraová de Sousa Mabileauová (Fr.), 4. Kearney, Guliniová (USA), 5. Kubičík, Samková (ČR), 6. Visintin, Bruttová (It.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články