Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Adamczyková vyhrála v Cervinii malé finále a skončila pátá

Po vyřazení ve čtvrtfinále v Les Deux Alpes minulý týden se tentokráte Eva Adamczyková v Cervinii výrazně posunula. Vyhrála malé finále a skončila pátá. Zvítězila Francouzka Chloe Trespeuchová. Mezi muži byl nejlepší olympijský vítěz Alessandro Haemmerle. Další závod se jede na stejném místě v sobotu. Přímý přenos vysílá ČT sport Plus od 10:50.

Devětadvacetiletá Adamczyková byla v Cervinii ve čtvrtek třetí v kvalifikaci. Ve čtvrtfinále dojela druhá za Francouzkou Chloé Trespeuchovou, v semifinále se po dobrém startu držela dlouho na postupové druhé příčce opět za Trespeuchovou, ale na posledních metrech ji ve fotofiniši předstihla Australanka Belle Brockhoffová.

Trojnásobná celková vítězka SP Adamczyková si drobné zklamání vynahradila v malém finále. Do něj odstartovala se zpožděním a tento taktický prvek, který někdy využívá, jí přinesl úspěch. Česká snowboardistka postupně předjela všechny tři soupeřky a zakončila závod výhrou.

Adamczyková  většinu minulé sezony včetně ZOH v Pekingu vynechala kvůli zlomeninám obou nohou u kotníků. Nyní si po návratu v pořadí SP polepšila už na sedmé místo.

Výsledky SP ve snowbardcrossu v Cervinii

Muži: 1. A. Hämmerle, 2. Dusek (oba Rak.), 3. Nörl (Něm.), 4. Dierdorff (USA), ...v kvalifikaci 34. Kubičík, 37. Choura, 43. Žerava (všichni ČR).

Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Nörl 160, 2. A. Hämmerle 118, 3. Visintin (It.) 98, ...32. Choura 8.

Ženy: 1. Trespeuchová, 2. Petitová Lenoirová (obě Fr.), 3. Bankesová (Brit.), 4. Brockhoffová (Austr.), 5. Adamczyková, ...v kvalifikaci 20. Hopjáková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Trespeuchová 180, 2. Baffová (Austr.) 126, 3. Petitová Lenoirová 109, ...7. Adamczyková 71, 23. Hopjáková 19.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články