Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Adamczyková uzavřela comebackovou sezonu čtvrtým místem v Mont-Sainte-Anne

Tečku za sezonou, ve které se po vážném zranění blýskla titulem na světovém šampionátu, udělala snowboardcrossařka Eva Adamczyková v kanadském Mont-Sainte-Anne, kde v závodu SP skončila čtvrtá. Totožné umístění jí patří i v celkovém hodnocení elitního seriálu. V mužské kategorii byli v osmifinále vyřazeni Kryštof Choura a Radek Houser, Jan Kubičík o kolo dříve. Z vítězství se radovali Němec Martin Nörl a Australanka Josie Baffová.

Devětadvacetileté Adamczykové tak v Québecu v obou závodech těsně unikly stupně vítězů, v sobotu byla po triumfu v malém finále pátá.

Po předloňském vážném zranění se držitelka zlaté a bronzové olympijské medaile zapojila do sezony se zpožděním a ve Světovém poháru si připsala jediné "pódium", druhé místo z minulého týdne ve Veysonnaz. Nejdůležitější závod zimy však ovládla a v Bakuriani se stala podruhé mistryní světa.¨

"Neodjela jsem dobře spodní část trati. Doufala jsem, že se mi to rozjede, že to odjedu lépe a že se zavěsím (za soupeřky). Ale byla jsem na obou skocích rozhozená a nebylo to úplně 'vončo'," řekla Adamczyková České televizi. "Celkově jsem se sezonou spokojená, já jsem hlavně pořád hrozně moc ráda, že můžu vůbec jezdit," dodala za měsíc třicetiletá snowboardistka, jež si v prosinci 2021 v Montafonu zlomila oba kotníky a přišla o rok závodění včetně olympijských her v Pekingu.

Finále sezony ovládla Australanka Baffová, jež i díky tomu uhájila před Adamczykovou celkové třetí místo. Křišťálový glóbus získala Britka Charlotte Bankesová, i když se v neděli po šesti pohárovým triumfech za sebou musela spokojit s vítězstvím v malém finále. Druhá Češka Vendula Hopjáková skončila na 17. pozici.

Závod mužů vyhrál Němec Nörl a zajistil si díky tomu celkový triumf v seriálu. Nejlepší z Čechů byl sedmnáctý Houser.

Závěrečný závod SP ve snowboardcrossu v Mont-Sainte-Anne (Kanada):

Muži:
1. Nörl (Něm.), 2. Vedder (USA), 3. Grondin (Kan.), 4. Eguibar (Šp.), ...17. Houser, 25. Choura, 33. Kubičík (všichni ČR).

Konečné pořadí SP (po 9 závodech): 1. Nörl 510, 2. Eguibar 436, 3. Grondin 399, ...36. Houser 45, 44. Choura 24, 55. Kubičík 9.

Ženy:
1. Baffová (Austr.), 2. Zerkholdová (Rak.), 3. Trespeuchová (Fr.), 4. Adamczyková, ...17. Hopjáková (obě ČR).

Konečné pořadí SP (po 9 závodech): 1. Bankesová (Brit.) 723, 2. Trespeuchová 650, 3. Baffová 493, 4. Adamczyková 407,...19. Hopjáková 118

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články