Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Adamczyková si po pádu v Montafonu spravila chuť vítězstvím v malém finále

Do semifinále Světového poháru ve snowboardcrossu v rakouském Montafonu postoupila Eva Adamczyková se štěstím, když se po hromadném incidentu zvedla nejrychleji. Následný pád ji poslal do malého finále, které následně vyhrála. Do čtvrtfinále naopak neprošli Kryštof Choura a Radek Houser. Radovalo se domácí duo Alessandro Hämmerle a Jakob Dusek, mezi ženami Francouzka Chloé Trespeuchová.

Úřadující mistryně světa Adamczyková v nedělním startu spadla hned dvakrát. Ve čtvrtfinále ji "sestřelila" olympijská vítězka z Pchjongčchangu 2018 Italka Michela Moioliová, přes ně ještě upadla Francouzka Julia Pereiraová de Sousa Mabileauová. Adamczyková se po hromadném karambolu zvedla nejdříve a ještě si dojela pro druhou postupovou pozici za Američankou Lindsey Jacobellisovou.

"Ťukla do mě Italka. Můžu být ráda, že jsem se vykutálela zdravá a nic mě nebolí. A ještě jsem dojela na tom druhém postupovém místě," komentovala Adamczyková čtvrtfinálový incident.

V semifinále se olympijská vítězka ze Soči pohybovala na druhé příčce, ale v jedné z klopených zatáček ztratila rovnováhu, upadla a přišla o naději na postup. "Ty zatáčky jsou měkké. Sice jsem ji najela dobře, ale moc jsem ji držela dole, moc jsem to rvala na vnitřek. Měla jsem to povolit a být jemnější na té hraně. Pak mě to vytrestalo. Přišly boule, ustlala jsem si sama," uznala Adamczyková svou chybu.

Výhrou v malém finále alespoň o dvě místa vylepšila umístění ze soboty. "Malé finále dobré, spravila jsem si tím chuť. Jinak mi to tady nějak nesedlo," dodala trojnásobná vítězka celkového hodnocení SP. Na stupně vítězů v Montafonu nedosáhla. V průběžném pořadí Světového poháru, do kterého se zapojila později, klesla na pátou příčku. Další dvě medaile za vítěznou Trespeuchovou získaly Jacobellisová a Australanka Josie Baffová.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále snowboardcrossařů v Montafonu s těsným finišem

Ani jeden z českých reprezentantů neprošel do čtvrtfinále. Jan Kubičík vypadl už v předkole, které nahradilo tradiční kvalifikaci. Choura dojel v osmifinále na nepostupové třetí příčce. Houser v osmifinále upadl a byl s velkým mankem čtvrtý.

Vyhrál Rakušan Alessandro Hämmerle před krajanem Jakobem Duskem a Francouzem Merlinem Surgetem. Už jistý celkový vítěz SP Éliot Grondin z Kanady do závodu nenastoupil.

Světový pohár ve snowboardcrossu vyvrcholí příští týden dvěma závody v kanadském středisku Mt. St. Anne.

SP ve snowboardcrossu v Montafonu (Rakousko):

Muži: 1. Hämmerle, 2. Dusek (oba Rak.), 3. Surget (Fr.), ...21. Choura, 30. Houser  oba vypadli v osmifinále, 44. Kubičík (všichni ČR)  vypadl v předkole.

Průběžné pořadí SP (po 10 z 12 závodů): 1: Grondin (Kan.) 752, 2. Hämmerle 548, 3. Bolton (Austr.) 392, ...23. Choura 122, 32. Houser 65, 35. Kubičík 56.

Ženy: 1. Trespeuchová (Fr.), 2. Jacobellisová (USA), 3. Baffová (Austr.), ...5. Adamczyková (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 12 závodů): 1. Trespeuchová 662, 2. Moioliová (It.) 584, 3. Bankesová (Brit.) 557, ...5. Adamczyková 483, 37. Hrůšová (ČR) 8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články