Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Adamczyková byla ve finále čtvrtá, Hopjáková si vylepšila osmým místem své maximum

Eva Adamczyková v pátečním závodě v Cervinii vyhrála malé finále a skončila pátá. V sobotu postoupila do boje o medaile, ale ze zadních pozic žádnou ze soupeřek předjet nedokázala a skončila čtvrtá. Vendula Hopjáková byla osmá, čímž si vylepšila maximum ve Světovém poháru. České trio Jan Kubičík, Kryštof Choura, Jakub Žerava se mezi nejlepší šestnáctku nedostalo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih jízd Adamczykové a Hopjákové v Cervinii

Zvítězila Britka Charlotte Banksová před Australankou Josie Baffovou. Třetí závod sezony vyhrál Francouz Loan Bozzolo.

"Jsem ráda, že jsem zase míň řešila kotníky. Jela jsem naplno a neměla žádné obavy. Začátek sezony jsem si nemohla přát lepší," řekla Adamczyková.

Devětadvacetiletá Adamczyková potvrdila rostoucí formu. Trojnásobná vítězka Světového poháru Adamczyková skončila ve čtvrtfinále i semifinále vždy druhá za Banksovou. Ve finále odstartovala z taktických důvodů později než její tři soupeřky. Postupně se na ně dotáhla a v těsném závěru atakovala třetí Treuspechovou, ale fotofiniš rozhodl v její neprospěch.

"Bylo to těžké rozhodnutí, jestli vyrazit stejně jako předtím s nimi, nebo dát opožděný start. Chtěli jsme to udělat tak, abych je dojela později než včera v malém finále, ale bylo to o moc. Nikdy nevíte, jak to ostatním pojede. Dojela jsem je po chvíli, od třetí jsem byla tři setiny. S ježděním jsem ale moc spokojená," doplnila Adamczyková.

Životní výsledek zajela druhá česká reprezentantka Vendula Hopjáková. Šestadvacetiletá závodnice využila ve čtvrtfinále pádu všech tří soupeřek a dostala se poprvé mezi nejlepší osmičku. Přestože v semifinále a malém finále skončila čtvrtá, vylepšila si dosavadní maximum, kterým bylo deváté místo z Veysonnaz v roce 2020.

"Letos to nebylo jednoduché, přišla jsem o největší podporu, která mi hradila soustředění a zázemí v Praze. Bez Dukly jsem se tak rozhodovala, zda to finančně zvládnu. Pomáhá mi můj tým, svaz, mám práci. Jsem ráda, že se vše zúročilo. Je to těžké, na sněhu jsem byla v přípravě zhruba dvacet dní. Když nemáte tolik naježděno, méně si věříte, proto jsem ráda za top 8. Zajela jsem nejlepší výsledek celé mé kariéry," dodala Hopjáková.

Výsledky snowboardcrossu v Cervinii

Muži: 1. Bozzolo (Fr.), 2. Nörl (Něm.), 3. Koblet (Švýc.), 4. Eguibar (Šp.), ...33. Choura, Žerava a Kubičík (všichni ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Nörl 240, 2. Bozzolo 177, 3. Dusek (Rak.) 139, ...42. Choura 8.

Ženy: 1. Bankesová (Brit.), 2. Baffová (Austr.), 3. Trespeuchová (Fr.), 4. Adamczyková, ...8. Hopjáková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Trespeuchová 240, 2. Baffová 206, 3. Banksová 178, ...5. Adamczyková 121, 18. Hopjáková 51.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články