Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dominantní Slovinci uletěli v Zakopaném všem, Češi skončili osmí

V polském Zakopaném pokračoval Světový pohár skokanů na lyžích závodem družstev a z jednoznačného vítězství se radovali Slovinci v čele s Anže Laniškem. Druhým Němcům totiž v posledním týmovém měření sil před olympijskými hrami v Pekingu nadělili 67 bodů. České kvarteto, které tvořili Roman Koudelka, Viktor Polášek, Filip Sakala a Radek Rýdl, obsadilo osmé místo se ztrátou 296 bodů.

Češi svedli v úvodní sérii skoků úspěšný souboj o postup mezi osm nejlepších pro druhé kolo s Kazachstánem, jenž odsunuli na první nepostupovou a zároveň poslední pozici. Celkově nasbírali Koudelka a spol. 805,9 bodu, o téměř 150 méně než sedmé Rusko.

Slovinské kvarteto Lovro Kos, Peter Prevc, Timi Zajc a Anže Lanišek zvítězilo s výrazným náskokem 67 bodů před Němci. Ti za sebou nechali naopak pouze o 0,6 bodu Japonce s lídrem Světového poháru Rjoju Kobajašim.

V neděli je v Zakopaném na programu závod jednotlivců, kterému bude předcházet kvalifikace přesunutá z pátku, kdy foukal silný vítr.

Závod SP ve skocích na lyžích v Zakopaném - družstva:

1. Slovinsko (Kos, P. Prevc, Zajc, Lanišek) 1101,7 b., 2. Německo (Freund, Leyhe, Eisenbichler, Geiger) 1034,7, 3. Japonsko (Sato, D. Kobajaši, Nakamura, R. Kobajaši) 1034,1, 4. Rakousko 1011,3, 5. Norsko 1009,1, 6. Polsko 962,1, ...8. ČR (Sakala, Rýdl, Polášek, Koudelka) 805,9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články