Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Vedení skokanů: Kvůli špatným výsledkům možná obměníme tým

Praha - Českým skokanům na lyžích se v nové sezoně zatím nedaří. Do druhého kola světového poháru nepostoupili už v Lillehammeru, stejná situace se opakovala v sobotním závodu v Kuusamu. Sportovní ředitel skoků na lyžích Rostislav Jozífek má jasno. Za špatnou situací stojí hned několik faktorů. Jak sám přiznává, v týmu převažuje nevalná nálada, kterou vedení skokanů hodlá řešit.

Zatímco v minulém ročníku skončil nejlepší Čech z předešlých sezon Roman Koudelka na konečné desáté příčce a Lukáš Hlava o čtyři hůře, letošní start do světového poháru se vyloženě nepovedl. Třeba do závodu ve Finsku se kvalifikovali tři reprezentanti. Ani jeden z nich se však do postupové třicítky pro druhé kolo nevešel. Hlava obsadil 34. pozici, Jakub Janda skončil na 42. místě a Koudelka byl dokonce až pátý od konce na 46. příčce.

"Najednou se přestalo dařit, což budeme ihned řešit," řekl Jozífek v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Koudelka podle něj zažívá útlum, Matura vstoupil do sezony s nadváhou a na Hlavovi se podle něj projevuje špatná nálada v družstvu. Janda dostal individuální prostor. "Se současným poklesem výkonnosti by se měl úspěšné poprat," řekl Jozífek s tím, že se jedná o zkušeného skokana.

Po loňském zkrácení lyží či omezení hmotnosti přišly tentokrát na řadu další změny pravidel. Kombinézy jsou například těsnější a podle Jozífka k agresivnímu stylu reprezentace moc nesedí. Češi proto nasadí novou sérii kombinéz. "Dojde i k výměně lyží," dodal.

Už o víkendu čeká českou reprezentaci vystoupení v ruském Soči. Realizační tým zvažoval, že sestavu pozmění, nakonec se ale skokané představí ve stejném složení jako ve Finsku. O týden později by ale do Engelbergu mohl jet zcela jiný tým. "Není to vyloučeno," řekl Jozífek.

Zdroj
ČT sport, HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články