Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V Planici létali nejdál Slovinci: Zajc přes 240 metrů, ale Lanišek byl lepší

Doma je doma. To potvrdili slovinští skokani na lyžích, kterým patřila kvalifikace na páteční závod Světového poháru v letech na lyžích. Nejlepší byl Anže Lanišek, jemuž naměřili pokus dlouhý 239 metrů. O 5,5 bodu porazil Timiho Zajce, jenž výkonem 241,5 metru jako jediný překonal hranici 240 metrů, doplatil ale na srážky za hodnocení stylu. Třetí byl Domen Prevc (230 m). Páteční závod můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i ČT sport Plus od 14:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikaci leteckého SP v Planici ovládli domácí skokani

Až za triem slovinských reprezentantů se seřadili z nižšího nájezdu startující největší favoriti Stefan Kraft z Rakouska a norský lídr Světového poháru Halvor Egner Granerud, mezi nimiž se v Planici rozhodne o držiteli malého křišťálového glóbu.

Průběžnému hodnocení letů v SP kraluje Granerud, který vyhrál tři z dosavadních čtyř závodů. Druhý Kraft za ním před závěrečnými dvěma závody zaostává o 60 bodů. Třetí Zajc ztrácí už 209 bodů.

Letecký víkend v Planici se uskuteční bez účasti českých skokanů. Po pátečním prvním závodu jednotlivců je v sobotu na programu soutěž družstev. V neděli sezonu uzavře druhý individuální závod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články