Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V devatenácti končí kariéru skokanka na lyžích Ptáčková. Zdraví má přednost, vzkázala

Ještě jí není ani dvacet a už dává vrcholovému sportu sbohem. Skokanka na lyžích Štěpánka Ptáčková oznámila konec kariéry. Účastnice dvou světových šampionátů na sociálních sítích uvedla, že se rozhodla dát přednost svému fyzickému i duševnímu zdraví.

"Nadále nejsem schopná obětovat sportu tolik, kolik by bylo potřeba," napsala Ptáčková k fotce, na které ukazuje, jak její čtrnáctileté spojení s můstky začínalo. "Čtrnáct krásných let, v průběhu nichž skoky na lyžích utvářely, kým jsem. Vždycky byly a budou součástí mého života."

"Rozhodla jsem se dát přednost svému zdraví, a to jak tělesnému, tak duševnímu," vysvětlila bronzová z olympijských her mládeže v Lausanne 2020 a dodala: "Podrobnější důvody si nechám pro sebe a své nejbližší, jimž děkuju za podporu i v těch nejtěžších dnech. A že těch těžkých dní bylo. Občas to fakt strašně moc bolelo. A zejména ty novější rány ještě chvíli bolet budou. Někdo moudřejší než já ale řekl, že bolest je sestra lásky, proto to tak nejspíš být musí."

Ptáčková následuje Viktora Poláška, který ohlásil konec kariéry před osmi dny. Bývalý juniorský mistr světa za důvody mimo jiné označil psychické a fyzické vyčerpání a ztrátu motivace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články