Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slovinci potvrdili formu z individuálního závodu a ovládli poprvé v historii MS v letech

Slovinsko poprvé v historii vyhrálo soutěž družstev na mistrovství světa v letech na lyžích. Ve Vikersundu favorizované kvarteto Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc a Anže Lanišek zvítězilo jednoznačně před Německem a domácím Norskem.

Timi Zajc
zdroj: AP autor: Terje Bendiksby

Slovinci potvrdili pozici jasného adepta na zlato poté, co se v individuálním závodě kompletní čtveřice vešla do první šestky. V soutěži družstev, které se zúčastnilo jen sedm týmů, porazili Němce o 128 bodů.

Trojnásobní úřadující šampioni Norové se dostali na bronzovou příčku až díky poslednímu pokusu individuálního mistra světa Mariuse Lindvika a předstihli o 6,9 bodu Rakousko s chybujícím Stefanem Kraftem.

Od roku 2004, kdy se soutěž družstev na MS koná, jsou Slovinci po Norsku a Rakousku teprve třetí vítěznou zemí. Češi vyslali do Vikersundu jen Čestmíra Kožíška, jenž se nekvalifikoval do individuální soutěže.

Další závody na mamutích můstcích čekají skokany v příštích týdnech v závěru Světového poháru. Následující víkend se bude létat v Oberstdorfu a finále se odehraje v Planici.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články