Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Skokanům kvalifikace v Zakopaném vyšla, postoupili všichni čtyři

Kompletní čtveřice českých skokanů na lyžích postoupila z kvalifikace do závodu Světového poháru v polském Zakopaném. Do nedělního závodu prošli Roman Koudelka, Vojtěch Štursa, Viktor Polášek i Filip Sakala. Kompletní kvarteto kvalifikaci zvládlo naposledy na začátku prosince v Nižním Tagilu.

Roman Koudelka
zdroj: ZUMA autor: ESPA Photo Agency

Nejdelší skok předvedl v kvalifikaci Koudelka, kterému naměřili 132 metrů, za nepříznivé větrné podmínky inkasoval vysokou bodovou kompenzaci a postoupil z desátého místa. Nejlepší z Čechů tak jen těsně zaostal za svým dosavadním kvalifikačním maximem, které si vytvořil devátým místem před dvěma týdny ve Val di Fiemme.

Štursa, jenž se do závodu SP dostal naposledy před Vánocemi v Engelbergu, kde se kvalifikace kvůli nepřízni počasí neuskutečnila, předvedl v ideálních podmínkách skok dlouhý 130 metrů a dlouho vedl. Nakonec obsadil 28. místo.

Polášek zapsal 124,5 metru, získal však vysokou kompenzaci za vítr a skončil hned za Štursou. Sakala, jenž v kvalifikaci uspěl naposledy ve Val di Fiemme, postoupil skokem 119,5 m ze 43. místa.

Kvalifikaci ovládl domácí favorit Dawid Kubacki (140,5 m), jenž vyhrál oba předchozí závody v Titisee-Neustadtu, před Japoncem Rjojuem Kobajašim. Nejdelší pokus dne předvedl třetí Rakušan Stefan Kraft (141 m).

V sobotu je v Zakopaném na programu soutěž družstev, závod jednotlivců se bude skákat v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články