Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Skokanská reprezentace přišla o dalšího člena. Lejsek končí i kvůli atmosféře v týmu

V jednadvaceti letech končí svou sportovní kariéru skokan na lyžích František Lejsek. Český reprezentant, který na loňském juniorském světovém šampionátu v Zakopaném obsadil šestnácté místo, odchází kvůli osobním problémům, ale také kvůli atmosféře v týmu. Svoje rozhodnutí označil za definitivní. 

Skokan na lyžích František Lejsek během závodu v Zakopaném
zdroj: Profimedia

Možnost návratu mladý skokan vyloučil. "Rozhodnutí je určitě definitivní. Plány do budoucna už jsou jen osobní a určitě nepůjde o vrcholový sport," řekl. "Skončil jsem kvůli osobním problémům, ale taky kvůli atmosféře, která panovala v týmu. V poslední době jsme si s trenéry a vedením nerozuměli a neshodovali jsme se," dodal Lejsek.

Končí s pocitem, že mohl dosáhnout víc. "Splnil jsem si pár snů a k nějakým jsem ani nedostal šanci. Nejvíc budu určitě vzpomínat na mistrovství světa juniorů a lety na mamutu," připomněl skokan liberecké Dukly vydařený závěr sezony 2021/22.

Letos ukončil kariéru také šestadvacetiletý Filip Sakala, syn mistra světa v letech na lyžích Jaroslava Sakaly. Loni ohlásili odchod Čestmír Kožíšek a někdejší juniorský mistr světa Viktor Polášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články