Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Skokani se chystají na novou sezonu v čele s Koudelkou, Kožíšek ukončil kariéru

S dlouholetou jedničkou Romanem Koudelkou, ale už bez Čestmíra Kožíška, který se rozhodl ukončit kariéru, vstoupí čeští skokani na lyžích do nadcházející sezony. V novém olympijském cyklu povede reprezentaci dál slovinský trenér Vasja Bajc. Společně s Koudelkou budou v hlavní tréninkové skupině Radek Rýdl, František Lejsek a Kryštof Hauser. Filip Sakala se bude připravovat individuálně.

Roman Koudelka
zdroj: ZUMA autor: Damian Klamka

Třicetiletý Kožíšek ukončením kariéry následoval o šest let mladšího Viktora Poláška, jenž se nečekaně rozhodl odejít už v březnu. V posledních letech se mu nedařilo podle představ, ve Světovém poháru naposledy bodoval v prosinci 2020 v Engelbergu. Na olympijských hrách v Pekingu přispěl k sedmému a devátému místu v závodech družstev, v individuální soutěži byl na středním můstku devětadvacátý.

Trenér Bajc povede reprezentaci s Lukášem Hlavou, na Kontinentálním poháru bude na skokany dohlížet Jakub Jiroutek. Jan Matura u týmu skončil a má namířeno do Francie.

Ženy se chystají pod vedením slovenského kouče Martina Bayera, který dříve působil u amerických sdruženářů a poslední tři roky strávil ve slovinském klubu SSK Velenje. V úvodu sezony se na můstcích objeví Karolína Indráčková a Klára Ulrichová, Anežka Indráčková zatím trénuje individuálně, Veronika Jenčová se teprve vrací po operaci kolenních vazů.

Domácí soutěžní sezona začne 11. června v Rožnově pod Radhoštěm, mezinárodní soutěže odstartují úvodním podnikem letní Grand Prix ve Wisle 23. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články