Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Schlierenzauer kraloval i v Lillehammeru, Janda nepostoupil

Lillehammer - Rakouský suverén minulé zimy Gregor Schlierenzauer si připsal druhé vítězství za sebou. Jakub Janda jako jediný z Čechů v závodě obsadil 35. pozici. Vítěz světového poháru z roku 2006 dostal za skok 89 metrů na středním můstku 121,1 bodu a od postupové třicítky ho dělilo 2,2 bodu. Zbývající Češi neprošli páteční kvalifikací.

Slavící Gregor Schlierenzauer
zdroj: ČTK/APA/ autor: JFK

Třiadvacetiletý Schlierenzauer vyhrál minulý týden v Kuusamu a celkové pořadí vede přesto, že do úvodního závodu sezony v Klingenthalu odmítl kvůli nebezpečným povětrnostním podmínkám nastoupit. Obhájce celkového prvenství v SP si dnes připsal 52. triumf v kariéře.

Základ k pátému vítězství v Lillehammeru položil Schlierenzauer v prvním kole, v němž jako jediný překonal o 5,5 metru stometrovou hranici. Z osmibodového náskoku mírně v druhém kole ztratil, přesto druhého Japonce Taku Takeučiho porazil bezpečně o pět bodů.

Na třetím místě skončil při debutu v olympijské sezoně Němec Richard Freitag, jenž má za sebou desetitýdenní pauzu kvůli zlomené kůstce v noze.

Pětatřicetiletý vítěz Světového poháru z roku 2006 Janda dostal za skok 89 metrů v prvním kole 121,1 bodu a od postupové třicítky ho dělilo 2,2 bodu. Zbývající Češi neprošli páteční kvalifikací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články