Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Premiéru skokanských dvojic si v Lake Placid podmanili Poláci Žyla a Kubacki

Zbrusu novou disciplínu ve Světovém poháru skokanů na lyžích ovládli v americkém Lake Placid Poláci Piotr Žyla a Dawid Kubacki. Jejich triumfu v závodu s názvem Super team přihlížela v USA pod můstkem velmi početná základna polských fanoušků.

Dawid Kubacki a Piotr Žyla se radují z úspěchu
zdroj: ČTK/AP autor: Hans Pennink

Poté, co každý ze závodníků absolvoval tři kola, porazili Poláci o 13,2 bodu Rakušany Stefana Krafta a Daniela Tschofeniga. Třetí skončili Japonci Rjoju Kobajaši a Naoki Nakamura. Češi v USA nestartují.

Skokani se představili na SP v Lake Placid po 33 letech a závod dvojic sledovalo deset tisíc fanoušků. Žyla s Kubackým si polské fanoušky nemohli vynachválit. "Chystáme se vytvořit polské turné se čtyřmi místy: Wisla, Zakopané, Stzczyrk a Lake Placid, připadáme si tady jako doma," řekl Kubacki.

Němec Andreas Wellinger po sobotním triumfu obsadil s Karlem Geigerem čtvrté místo. Dnes skokany čeká další individuální závod.

SP ve skocích na lyžích v Lake Placid (USA):

Dvojice: 1. Žyla, Kubacki (Pol.) 800,8 b., 2. Tschofenig, Kraft (Rak.) 787,6, 3. Nakamura, R. Kobajaši (Jap.) 776,7, 4. Geiger, Wellinger (Něm.) 774,2, 5. D. Prevc, Zajc (Slovin.) 760,5, 6. Lindvik, Granerud (Nor.) 748,2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články