Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Premiéra Světového poháru ve Szczyrku se nepovedla, závod byl kvůli větru zrušen

Druhý a poslední závod na středním můstku v sezoně vítěze nepoznal. V polském Szczyrku se nedoskákalo kvůli sílícímu větru ani první kolo, na věži zůstalo ještě deset závodníků. Roman Koudelka na svůj úterní kvalifikační pokus nenavázal, když skočil jen 86 metrů. V okamžiku ukončení závodu, který vedl domácí Dawid Kubacki, byl na 36. místě a do druhého kola by nepostoupil. Světový pohár pokračuje o víkendu v Zakopaném, přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Nepovedený skok Romana Koudelky ve zrušeném závodě v Szczyrku

Závod od úvodu provázely přestávky kvůli poryvům větru, které protáhly nedokončené první kolo téměř na dvě hodiny.

Místy se vítr uklidnil a zdálo se, že by se mohlo odskákat alespoň na jedno kolo, po další dlouhé pauze byl ale závod před posledními deseti skokany definitivně odvolán.

"Bylo to dnes mimořádně těžké. Je to škoda, protože jsme už měli dole 40 skokanů. Ale předpověď byla stále horší," řekl televizi ARD ředitel závodů Mezinárodní lyžařské federace Sandro Pertile.

Jury vystrašil už v úvodu závodu Andrea Campregher, jehož poryv větru donesl až na 108,5 metru, což by byl rekord můstku. Ital doskok neustál, vyvázl ale bez zranění.

Koudelkovi, jenž v úterý zaznamenal 19. místem svůj nejlepší kvalifikační výsledek v sezoně, se skok nepovedl a byl šestatřicátý bez šance na body.

Szczyrk se tak premiéry ve Světovém poháru nedočkal ani na třetí pokus. V sezoně 2011/12 byl tamní závod žen odvolán z organizačních důvodů a v roce 2015/16 bylo dějiště vyřazeno z předběžného kalendáře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články