Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Polášek se v úvodním závodě sezony probil z kvalifikace, Kožíšek nikoli

S padesátiprocentní úspěšností si vedli čeští skokani v kvalifikaci úvodního závodu letošní sezony Světového poháru. Zatímco Viktor Polášek se v Nižním Tagilu z 38. místa probil do sobotního hlavního závodu, Čestmíru Kožíškovi 57. pozice na postup nestačila. Kvalifikaci ovládl Polák Kamil Stoch. Přímý přenos sobotního závodu můžete sledovat od 16:00 na ctsport.cz a HbbTV.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikační skoky českých skokanů v Nižním Tagilu

Polášek skočil 108,5 metru, obsadil 38. místo a může se těšit na boj o body. Kožíškovi se kvalifikační pokus nevydařil, zapsal jen 97,5 metru a skončil na 57. příčce. Od postupu ho dělilo 11,3 bodu.

Nejdelší pokus v kvalifikaci předvedl Polák Kamil Stoch, který doletěl na 135 metrů. Druhý Slovinec Anže Lanišek skočil 129, Rakušan Daniel Huber zapsal o metr a půl méně. Obhájce prvenství ve Světovém poháru Nor Halvor Egner Granerud, který ovládl i letní Grand Prix, byl s pokusem 115 metrů čtyřiadvacátý.

Ve zhoršujících se větrných podmínkách se do postupové padesátky nevešel například úřadující mistr světa na velkém můstku Stefan Kraft, jenž přitom těsně před kvalifikací vyhrál druhý trénink. Pod čarou skončili i Domen Prevc či Timi Zajc.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články