Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Na velkém můstku v Lillehammeru vládl Kraft. Koudelka do druhého kola neprošel

Další triumf ve Světovém poháru si připsal rakouský skokan na lyžích Stefan Kraft. Na velkém můstku v Lillehammeru zvítězil s náskokem necelých šesti bodů před Němcem Andreasem Wellingerem, třetí skončil Kraftův krajan Jan Hoerl. Do druhého kola nepostoupil český zástupce Roman Koudelka, který za 114 metrů bral 34. místo s odstupem 3,3 bodu za elitní třicítkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Skok Romana Koudelky v 1. kole závodu v Lillehammeru

Koudelka v kvalifikaci předvedl 120 metrů, ale v závodu šest metrů ubral a mezi třicet nejlepších se o čtyři místa nevešel. O den dříve na středním můstku byl o příčku horší. Závod v dějišti olympijských her v roce 1994 vyhrál Kraft se skoky dlouhými 134 a 141,5 metru před Němcem Andreasem Wellingerem a krajanem Janem Hörlem.

Sestry Indráčkovy si shodně o jednu příčku polepšily oproti sobotě, kdy skokanky zahajovaly SP. Na body na rozdíl od úvodního závodu nedosáhla Klára Ulrichová, jež stejně jako Veronika Jenčová neuspěla v kvalifikaci.

Jako první Francouzka od Coline Mattelové v únoru 2013 vyhrála Josephine Pagnierová a v součtu s body za sobotní druhé místo vede průběžné pořadí. Vítězka úvodního závodu Juki Itová z Japonska dnes byla sedmá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články