Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Lanišek si v Planici doletěl pro vítězství v kvalifikaci, Češi opět nepostoupili

Ve slovinské Planici pokračuje Světový pohár v letech na lyžích. Vítězem kvalifikace se stal domácí Anže Lanišek před krajanem Timim Zajcem. Češi startovat v hlavním závodu, který absolvuje 40 skokanů, nebudou. Čestmír Kožíšek totiž obsadil 58. místo, František Lejsek 65. pozici a v soutěži budou scházet stejně jako v úvodních dvou závodech v Oberstdorfu. Přímý přenos sledujte v pátek od 13:50 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Laniškův let ve vítězné kvalifikaci SP v Planici

Ve Slovinsku čtvrteční program komplikovalo slunečné a teplé počasí. Kvůli špatnému stavu nájezdové stopy začala kvalifikace se čtyřhodinovým zpožděním. Kožíšek v ní doletěl na 181 metrů, Lejsek na 155 metrů.

Lanišek se naopak blýskl letem dlouhým 233 metrů, druhý Zajc zapsal o 2,5 metru víc. Třetí skončil Nor Johann Andre Forfang za 225,5 metru. Nejdelší pokus kvalifikace (240,5 metru) předvedl jeho krajan Halvor Egner Granerud, ale obsadil kvůli vyšším bodovým odpočtům za vítr a horším stylovým známkám 14. místo.

Z uchazečů o celkové vítězství ve Světovém poháru se kvalifikace podařila lépe Rjoju Kobajašimu. Japonský lídr pořadí byl jedenáctý za 224 metrů. Němec Karl Geiger, který za ním před závěrečnými dvěma závody v sezoně zaostává o 66 bodů, byl sedmnáctý (219 metrů).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články