Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Koudelka si před sezonou věří, příprava se mu vydařila

Praha - Nikdy v kariéře neměl skokan na lyžích Roman Koudelka tři týdny před zahájením sezony bez přípravy na můstku. Důvodem je nedostatek sněhu v Evropě, ale i snaha ještě zapracovat na tréninku síly a odrazu. Světový pohár začne už příští víkend v Klingenthalu, ale Koudelka si přesto věří, neboť se mu vydařila letní sezona i celá podzimní příprava.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Koudelka měl možnost jet do Finska, kde se skáče. Jenže tam je v této době skoro pořád tma. "Bylo by to depresivní, to je lepší neskákat," řekl Koudelka. Nebo mohl se zbývajícími členy týmu do německého Hinzenbachu na ledovou stopu s dopadem na umělou trávu. "Jenže to je malý můstek. To je lepší opravdu zůstat doma, odpočinout si, věnovat se přítelkyni a ještě potrénovat," prohlásil s úsměvem.

Sebevědomí skokanovi letos nechybí. Před olympiádou laboroval se zdravotními problémy, ale ty odezněly a v letní Grand Prix Koudelka dokonce vyhrál jeden závod a v posledním dílu právě v Klingenthalu byl druhý. Má na zimu nejlepší možný materiál, při posledním skokanském tréninku před týdnem v Oberstdorfu létal dál než Rakušané a Poláci.

Je nám líto, video expirovalo.
Koudelka před sezonou: Vydali jsme se dobrým směrem

Sedí mu i trénink se staronovým rakouským koučem Richardem Schallertem. "Odvedl jsem za léto kus práce a to pořád pokračuje," uvedl Koudelka. "Techniku odrazu už mám snad zažitou, tak jsem se snažil pracovat hodně na síle. V Oberstdorfu už jsme jeli trochu v závodním rytmu a já i trenér jsme byli velmi spokojeni. Snad si pohodu přenesu do prvního závodu," věřil. A i kdyby ne, prý se nic neděje. "Sezona je dlouhá, jsem na tom dobře a ty výsledky musejí přijít, dřív nebo později," prohlásil.

Přesto by ho úspěch v Klingenthalu opět nakopl. V dosud nejlepší sezoně 2011/12 byl v Kuusamu pátý, dostal se do elitní desítky průběžného pořadí a nemusel skákat kvalifikace. "To by byla obrovská výhoda, nemusel bych se nervovat. Mohl bych si trénovat nebo odpočívat, to by bylo famózní. Ale Klingenthal je zrádný, může se stát cokoliv," nechtěl si dávat konkrétní cíle.

Teplý podzim ve střední Evropě dělá organizátorům úvodního závodu vrásky, Němci jsou ale prý připraveni. Na dojezdu už mají sníh, který začali rozhrnovat. "Určitě to bude, říkali. Tedy pokud nebude zlobit vítr, jako každý rok, ale se sněhem by neměl být problém," potvrdil Koudelka. Loni se závod konal v silném a místy neregulérním větru. "Já to řešit nebudu, chci udělat dobré skoky a uvidíme," mávl rukou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články