Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Koudelka o rozporuplném Turné: Byl jsem unuděný

Bischofshofen (Rakousko) - Už německá část zničila šance Romana Koudelky na lepší výsledek na Turné čtyř můstků. Český vítěz tří závodů letošního ročníku světového poháru byl považován za favorita. Při závodech v Oberstdorfu a Ga-Pa se však podle svých slov možná tolik snažil nemyslet na svou pozici, až mu chybělo sebevědomí a zdravá nervozita.

Roman Koudelka
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

Koudelku potěšil výkon z Innsbrucku, kde byl desátý, a za celkové deváté místo se prý nemá proč stydět. "První část se nepovedla celá. Neviděl jsem v sobě favorita, chtěl jsem bojovat o pětku, což mě možná sráželo. Byl jsem první dva závody klidný, chybělo vyhecování, byl jsem unuděný. Větší sebevědomí to možná chtělo," uvedl český skokan. "Ale je to pro mě další zkušenost, v takové situaci jsem nikdy nebyl. Všichni čekali trošku víc, já taky, ale do desítky to je. Žádný průšvih, ostudu jsem neudělal," prohlásil.

S Innsbruckem byl naopak hodně spokojený. "Tam ty skoky vyšly, jen jsem měl smůlu na vítr," hodnotil Koudelka třetí závod. Možná měl ještě v hlavě strašáka kvůli úspěchu v Engelbergu, kde před Turné vyhrál. Když se mu totiž minulosti ve Švýcarsku dařilo, na Turné to obvykle nebylo nejlepší. "Možná jsem to měl v hlavě," přemítal. I proto komunikoval s psycholožkou Zdeňkou Sládečkovou. "Psali jsme si a určitě za ní zajdu."

V posledním závodu v rakouském Bischofshofenu skončil třináctý, což byl pro něj nejhorší výkon v sezoně, hlavně vinou zpožděných odrazů a možná i skutečnosti, že mu můstek nesedí. "Ale když je super forma, tak by to bylo jedno. Tady mi prostě vždy pár metrů na špičku chybělo. Jinak by to bylo úplně někde jinde. Asi bych si také víc věřil, co si budeme nalhávat, ale naštvaný nejsem," uvedl Koudelka. "Nejvíc mě mrzí, že jsem si to od začátku neužíval, což jsem chtěl," doplnil.

Už po závodu si sedl s koučem Richardem Schallertem, ale žádnou velkou analýzu poklesu formy neudělali. Jen si řekli další plán sezony a zůstanou v Rakousku na trénink. "Teď se cítím trochu unavený, ale dám si tady nějaký trénink, abych to oživil," plánoval. Už o víkendu ho čekají lety na Kulmu, pak série závodů v Polsku. "Jedeme dál, za Turné je tlustá čára, lety budou jiná disciplína," měl jasno.

Psychické napětí ze sebe shodil prý okamžitě. Na lety se těší, protože ty poslední těsně před mistrovstvím světa v norském Vikersundu vynechá. "Původně jsem chtěl vynechat Japonsko (Sapporo), ale pojedu tam a před MS budu ostřeji trénovat a ladit techniku," prohlásil. Předtím má závody každý víkend. "Do té doby pojedu všechno," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články