Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Koudelka je v krizi. Pomůže mu kouč Schallert

Praha - Bývalý kouč české reprezentace skokanů na lyžích, Rakušan Richard Schallert, má vyvést Romana Koudelku z dosud největší krize jeho kariéry. Třiadvacetiletý reprezentant zažívá nejhorší vstup do sezony v šestileté kariéře. V dosavadních pěti závodech totiž nebodoval. Vynechá proto další závody světového poháru v Engelbergu, bude se věnovat tréninku a do SP se vrátí na Turné čtyř můstků.

Do světového poháru nastoupil Koudelka v sezoně 2006/2007, ale horší výsledky na začátku sezony ještě neměl. Letos obsadil nejlépe třiatřicáté místo hned v prvním závodu v Lillehammeru. "Vnímám to, nemám ani bod, to se mi ještě nestalo. Nejde to a je to pořád dokola. Je to ubíjející, chtělo by to body," přiznal Koudelka.

Osmačtyřicetiletý Schallert vedl české skokany v letech 2006–2009. Poslední rok a půl strávil u ruské reprezentace, kterou měl připravit na olympijské hry v Soči. Před začátkem letošní sezony byl však propuštěn. S nápadem angažovat Schallerta přišel šéf skokanského úseku Rostislav Jozífek a trenéra Koudelkovi do konce sezony svaz zaplatí.

Roman Koudelka: "Času je dost, před Turné budou určitě ještě dvě soustředění. Celé léto se tvrdě makalo a výsledky nejsou. Ale může stačit jeden dobrý trénink a otočí se to."

"Není to nic proti Davidovi," řekl Jozífek na adresu šéftrenéra týmu Davida Jiroutka. "Je to výpomoc jen pro Romana (Koudelku) a věřím, že mu pomůže se dostat zpátky. Snad zjistí, co se děje," řekl funkcionář. "Máme s ním (Schallertem) dobré vztahy a byl ochoten pomoci, i když si teď chtěl od skoků odpočinout. Romanovi to může jen pomoci, psychicky ho to zvedne," věřil Jozífek.

"Také mě takhle možnost napadla, ale tenhle krok ze svazu mě příjemně překvapil," řekl Koudelka. Když Schallert působil u českého týmu, právě Koudelka měl dobré výkony. "Měli jsme super vztah, padli jsme si do oka. Ostatní s ním vesměs nebyli spokojení, u mě ale nebyl problém. A na můstku to šlo nahoru. Věřím, že mi to i teď pomůže," prohlásil český skokan.

Zatím je však Koudelka psychicky hodně dole. "Po závodech mě to vždycky deprimuje, nevím, co a jak," řekl. Rozhodl se, že do Turné čtyř můstků, které začíná 29. prosince kvalifikací v Oberstdorfu, bude jen trénovat. "Nejsem vyloženě v háji, ale nechce mi to odletět. Musím v klidu trénovat a zkusit se připravit na Turné."

Místo Koudelky další závod SP v Engelbergu absolvuje Antonín Hájek, dosud nejlepší český skokan a obhájce celkového desátého místa ve světovém poháru naopak v pátek odjede na speciální trénink do Rakouska. K týmu by se měl připojit před Vánoci na soustředění v Oberstdorfu. Ve hře je i nějaký testovací závod v kontinentálním poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články