Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Kobajaši doletěl v Zakopaném nejdál a přerušil Granerudovu vítěznou sérii

Japonec Rjoju Kobajaši vyhrál závod skokanů na lyžích v Zakopaném a ukončil vítěznou sérii lídra Světového poháru Halvora Egnera Graneruda. Norský suverén této sezony sice páté vítězství za sebou nezískal, přesto si sedmým místem upevnil vedení v seriálu. Čeští reprezentanti v Zakopaném nestartují.

Rjoju Kobajaši
zdroj: DPA autor: Jan Woitas

Kobajaši byl po prvním kole čtvrtý výkonem 136,5 metru a nečekané vítězství mu vynesl druhý skok dlouhý 134,5 metru.

Pro čtyřiadvacetiletého japonského reprezentanta, který v ročníku 2018/2019 ovládl celkové pořadí Světového poháru a vyhrál i Turné čtyř můstků, to bylo první vítězství od předloňského prosince.

Na druhém místě skončil se ztrátou tří desetin bodu domácí Andrzej Stekala a poprvé v kariéře se umístil na stupních vítězů. Dosavadním maximem polského skokana v individuálním závodě byla dvě pátá místa.

Třetí příčku ve vyrovnaném závodu obsadil Marius Lindvik z Norska, který za vítězem zaostal o 1,1 bodu.

Granerud sice vyhrál první kolo výkonem 139 metrů, ale ve druhém skočil o deset metrů méně a na Kobajašiho ztratil 5,9 bodu.

Čtyřiadvacetiletý Nor si i tak upevnil vedení v průběžném hodnocení sezony, ve které zatím vyhrál deset závodů. Na prvním místě má 1442 bodů, druhý je Němec Markus Eisenbichler s 995 body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články