Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Jednapadesátiletý veterán Kasai stejně jako Koudelka postoupil v Sapporu z kvalifikace

Jednapadesátiletá domácí legenda skoku na lyžích Noriaki Kasai i Roman Koudelka zvládli kvalifikaci na Světovém poháru v Sapporu. Český reprezentant předvedl 115 metrů a obsadil 22. místo, japonský veterán Kasai obsadil 45. pozici a hlavní soutěž elitního seriálu absolvuje po čtyřech letech. Opět tak vylepšil své rekordy, v sobotu Kasaie čeká již 570. závod v pohárovém seriálu. Přímý přenos hlavního závodu můžete sledovat v sobotu od 7:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Roman Koudelka
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Kasai se stal prvním padesátníkem, jenž se skokanského Světového poháru zúčastnil. Právě v Sapporu v roce 1988 před více než 35 lety debutoval, loni tam těsně kvalifikací neprošel. Tentokrát se mezi postupujících 50 závodníků dostal po skoku dlouhém 106 metrů.

"Jsem rád, že jsem to zvládl. Ale umím ještě víc," řekl Kasai. "Každý den jsem dřel na své vytrvalosti, mentální stránce i na své váze. A konečně se mi to zase vyplácí," dodal spokojeně mistr světa v letech na lyžích z roku 1992 z Harrachova, který v lednu v Sapporu závodil v "druholigovém" Kontinentálním poháru.

Kvalifikaci vyhrál Rakušan Manuel Fettner se 136,5 metru. Jeho krajan Stefan Kraft v roli lídra Světového poháru obsadil desáté místo (125 m).

Koudelka se do Japonska vydal po vynechaném předchozím díle v USA v Lake Placid, předtím se blýskl devátým místem ve Willingenu. Do první desítky se probojoval po čtyřech letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články