Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Granerud s předstihem slaví vítězství v SP, skokanům ubyly na konci sezony závody

Celkovým vítězem Světového poháru ve skocích na lyžích se stal s předstihem Nor Halvor Egner Granerud. Mezinárodní lyžařská federace FIS oznámila, že po mistrovství světa se uskuteční jen tři individuální závody v Planici, v nichž už Graneruda nemůže nikdo předstihnout.

Norský skokan na lyžích Halvor Egner Granerud
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: TOMASZ MARKOWSKI

Čtyřiadvacetiletý Granerud, kterého ze šampionátu v Oberstdorfu nejspíš vyřadil pozitivní test na koronavirus, vyhrál v této sezoně jedenáct závodů SP. Celkový triumf mohl oslavit už v únoru v Rašnově, ale kvůli nevyhovující kombinéze byl diskvalifikován z prvního místa. Před druhým Němcem Markusem Eisenbichlerem má momentálně náskok 526 bodů.

Kvůli pandemii koronaviru byly zrušeny čtyři březnové závody SP v Norsku. FIS nakonec nenašla náhradní hostitele, pouze přidala ještě jeden závod k závěrečným dvěma v Planici. Finále seriálu se uskuteční na mamutím můstku ve Slovinsku od 25. do 28. března, na programu je i jeden týmový závod.

"Přes intenzivní snahu se nám nepodařilo zajistit náhradu za norské Turné Raw Air, které bylo zrušeno kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím cestovním omezením. Druhý a třetí březnový víkend se tak neuskuteční žádné závody SP," uvedla FIS.

Granerud před touto sezonou v SP nikdy nestál na stupních vítězů, jeho nejlepším celkovým výsledkem bylo předloňské 15. místo. Do Oberstdorfu přicestoval jako velký favorit, v úvodním závodu na středním můstku se ale stejně jako na Turné čtyř můstků musel spokojit se čtvrtým místem. V soutěži smíšených družstev získal stříbro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články