Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Doležal u polských skokanů pokračovat nebude. Měl jsem nejlepší tým na světě, hodnotil kouč

Angažmá českého trenéra Michala Doležala u polské reprezentace skokanů na lyžích je minulostí. Čtyřiačtyřicetiletý kouč se rozhodl neprodloužit smlouvu. Ve funkci byl tři roky, předtím u týmu působil jako asistent. V minulosti vedl i české skokany.

Trenér polských skokanů Michal Doležal
zdroj: REUTERS

Portál onet.pl napsal, že polští reprezentanti nemohou končící olympijskou sezonu považovat za zdařilou a slabší forma závodníků zpochybňovala Doležalovu budoucnost. Kouč v pátek sám oznámil, že pokračovat nebude. Pod jeho vedením čekají Poláky poslední dva závody. V sobotu se v Planici koná měření sil družstev, v neděli poslední individuální.

"Smlouva se mnou nebude prodloužená. Dá se říct, že to vyšlo z obou stran," řekl trenér a postěžoval si, že se mu nelíbilo, co se v posledních týdnech kolem něj dělo v polských médiích. Ta spekulovala o konci jeho působení v reprezentaci, její vedení ho ale o ničem neinformovalo.

"Mluvil jsem s týmem, se závodníky. Bylo to velmi emotivní, protože jsem tu prožil dobré tři roky. Měli jsme úspěchy. Musím jen poděkovat závodníkům i týmu za důvěru, měl jsem nejlepší skokanský tým na světě," zdůraznil Doležal.

Mezi jeho největší úspěchy s polskou reprezentací patří titul mistra světa Piotra Žyly loni v Oberstdorfu, letošní olympijský bronz Dawida Kubackého na středním můstku na Hrách v Pekingu či dvě třetí místa v závodech družstev na MS. Kubacki i další jeho svěřenec Kamil Stoch také vyhráli Turné čtyř můstků.

Kdo Doležala nahradí, není podle polských médií zatím jasné.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články